Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jægersborggade emmer af liv. Her ved Musiksmag.
Foto: FRANDSEN FINN

Jægersborggade emmer af liv. Her ved Musiksmag.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her er 5 nye cafeer

Byen har fået en vinylcafe, en kælderhule, et marokkansk tehus, et kaffehelle og en øko-joint.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teteria Efter lang tids renovering og indsamling af de helt rette dørhåndtag, håndlavede lamper, mælkekander, puder og så videre slår det ny tehus Teteria endelig dørerne op.

Her kan man fra den årle morgenstund bestille havregrød, frugt, smørsprøde croissanter og en kande marokkansk te på frisk mynte, der serveres på original vis fra sølvkander i små farvede glas.

Indehaveren Anann O'Brien er fra North Carolina i USA og faldt for de små tesaloner kaldet 'teterias' på en rejse til Grenada, hvor den mauriske kultur stadig kan spores i cafelivet.

På sit eget teteria vil hun servere te, som hun smagsætter med lemon, appelsin, vanille eller friske krydderurter. Sammen med teen kan man spise kager af mandelmelsdej, som en ældre marokkansk kvinde bager for teteriaet på bestilling.

En kande te til en person koster 25 kroner, en kande til to 45 kroner.

Teteria, Oehlenschlægersgade 53, 1663 København V, tlf. 41272361, åbent ma.-fr. 8-18, lø.-sø. 10-18. www.facebook.com/teteria.dk

LÆS

Musiksmag
Det går næsten hurtigere, end man kan følge med til på Jægersborggade, hvor restauranten Relæ, cafeerne Lyst og Retro og chokoladebutikken Ro er åbnet for nylig, mens Claus Meyer er i fuld gang med at indrette bageri.

Nu har en flok venner så åbnet den enkle cafe 'Musiksmag' i kælderlokaler på hjørnet, hvor man kan købe nyere brugte udgivelser på vinyl og lave sig en kop filterkaffe. Man får nemlig serveret en kop med porcelænstragt og kaffe separat, så man selv kan brygge sin mokka. 15 kroner koster den gør det selv-oplevelse. En håndbajer står i 18 kroner, mens en flaske solbærfarvet Lambrusco fås til 95 kroner.

Den kombinerede pladebutik og cafe er indrettet med bænke og borde i lærketræ, designergulvtæppe, rå vægge, og så skaber en knitrende brændeovn fra 1930 hygge i de rå omgivelser. Der er også bordfodbold og arkade til de spillelystne.

Jægersborggade 43, 2200 København N, åbent sø.-on. kl. 13-23, to.-lø. kl. 13-01. Læs mere på facebook(eksternt link)

LÆS

LÆS

Mellemrummet
Frivillige kræfter driver allerede de velbesøgte cafeer Fisk (Folkekirkens Nødhjælp), Zusammen (Røde Kors Ungdom) og to gange Retro (indsamling til div. hjælpeprojekter). Nu åbner Mellemfolkeligt Samvirke sit eget økologiske hæng-ud sted, hvor frivillige står bag baren.

Den ny cafe med navnet Mellemrummet drives af hele 80 frivillige, som er involverede i projektet, der har krævet hårdt arbejde for at omdanne lokalerne til bar og cafe, hvor alt overskud går til MS’ projekter i udviklingslande.

Ud over meget rimelige priser - en latte koster 22 og en Thy Pilsner 18 - vil Mellemrummet tiltrække gæster med bands, dj’s, bobspil, quizaftener, foredrag og debat. Man kan også komme ned og bytte en bog. Store reoler er fyldt med gode bøger, som man så frit kan vælge fra, hvis man selv efterlader en hjemmefra.

Ravnsborggade 11, 2200 København N, åbent ma.-on. kl. 12-23, to. 12-24 og fr.-lø. kl. 12-02. Sø. lukket.www.ms.dk/mellemrummet

LÆS MERE

LÆS ARTIKEL

Kong Kaffe
Bag det store univsersitetsområde i Ørestad Nord har der ikke just været gang i cafelivet, selv om her færdes tusinder af unge, der endnu har S.U.ens cafepenge i behold til at købe latte for.

Nu har kæden Kong Kaffe netop åbnet en filial på hjørnet af Mikado House, så man kan få økologisk fairtrade kaffe, sandwich, salater, smoothies, lune retter og sågar en børnebrunch kaldet 'bavianbrunch'. Og som et særlig studentervenligt tiltag er der torsdags- og fredagsbar kl. 15-18 med en halv liter fyraftensøl til en tyver.

Rued Langgaards Vej 6e, Ørestand Nord, åbent ma.-to. 8-21, fr. 8-22, lø. 10-21 og sø. 10-19.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Cafe Roast

Lige overfor Kongens Have er der på Sølvgade åbnet en lille kaffebar med kaffe, kage og billige sandvich i kælderlokalerne.

Andreas Koblionas er den ene af indehaverne og står dagligt bag disken og brygger kaffe og smører sandwich.

»Vi havde hørt fra flere lokale, at der manglede sådan et sted her i området, hvor man kan få billig kaffe og sandwich«, forklarer han.

Derfor kan man for 25 kroner hos Roast få for eksempel et ristet mørkt brød fyldt med creamcheese, pesto, oksefilet, agurk, salat og peberfrugt. Kaffen koster 22 kroner uanset om det skal være en latte eller cappuccino eller noget tredje - brygget på økologiske bønner fra Risteriet.

Indretningen er spøjs med vintagemøbler, der alle er til salg, og skæv kunst på væggene. I et tilstødende mikro-lokale har gæster lov til at sætte en plade på anlægget og flyde ud i sofaen med magasiner eller benytte den gratis 30 megabit wi-fi til at stene websider.

Sølvgade 14A, 1307 København K, ma - fr. kl. 8 - 18, lø.-sø. kl. 10-18

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden