Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Grab and go Havre fra Kohberg er tør og gummiagtig, men andre boller fra Kohberg klarer sig bedre, viser en smagstest.
Foto: JENS DRESLING

Grab and go Havre fra Kohberg er tør og gummiagtig, men andre boller fra Kohberg klarer sig bedre, viser en smagstest.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kohbergs madpakkeboller er som gummi

Børn elsker grove boller i madpakken. Men der er langt mellem de gode af slagsen, viser en smagstest. Se de bedste her.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fuldkornsboller til madpakken giver en god variation fra rugbrødsmadderne. Men selv om flere brødfirmaer har tænkt i grove boller, er det langt fra altid, at de smager godt nok.

Det viser en smagstest, som Diabetesforeningens blad 'diabetes' har foretaget. Her smager fem personer sig igennem seks forskellige grove boller fra supermarkedet.

Kohberg er både vinder og taber i smagstesten med Grab and Go Havre på en bundplacering med en ud af fem stjerner. Bedst i testen er Ciabatta med kernestykker. De får fire stjerner.

SE GUIDE:

Diabetesbladet nævner dog, at Ciabatta-bollen som den eneste bliver ristet inden smagningen - fordi det står på posen - og at det giver den en uretfærdig fordel.

Se hele testen hos Diabetesforeningen

Smager af pap Grab and Go Havre får harske kommentarer fra smagsdommerne. De smager af pap, er som en gummibold og er let bitre, siger de blandt andet.

Til gengæld er ciabattabollerne fra samme firma lækre med en sprød skorpe, godt udseende og god duft, en fin krumme og smag, konstarerer dommerne. Og så er der oven i købet flere fibre og mindre fedt i de velsmagende boller.

SE OGSÅ:

To forskellige slags hamburgerboller fra henholdsvis Paaskebrød og fra Kohberg får en hård medfart af dommerne, med kun halvanden og to stjerner.

Paaskebrøds fuldkornsburgerboller er for søde og tebolleagtige, mens hamburgerboller med fuldkorn fra Kohberg er tørre og smager af fibre.

SE TJEK:

Levebrød er godt lige fra posen

Bollerne fra Schulstads levebrødserie klarer sig rimeligt med to en halv til rugbollerne og tre stjerner til fuldkornsbollerne.

Bladet roser desuden bollerne for at være ret sunde med otte gram kostfibre per 100 gram - det er lige så meget fiber, som der er i et typisk rugbrød.

»Mange børn gider ikke rugbrødsmadderne fra ti-årsalderen, og så er nogle fiberholdige boller en rigtig god idé«, siger diætist og smagstester Dorthe Bierre til bladet 'diabetes'.

SE GUIDE:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden