Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvis du ikke vil have vandpumpet kyllingebryst, skal du gå uden om kød, der er neutral- eller naturelmarineret.
Foto: THOMAS BORBERG

Hvis du ikke vil have vandpumpet kyllingebryst, skal du gå uden om kød, der er neutral- eller naturelmarineret.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan undgår du pumpet kylling

Det er muligt at styre uden om kyllingefileter pumpet med vand. Men nogle forbrugere foretrækker faktisk smagen af vand.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tv-programmet Operation X afslørede i går blandt andet, at kyllingekød er pumpet med usædvanligt meget vand - meget mere end der står i deklarationen.

Følg guiden her, hvis du vil undgå det pumpede kød - eller vend rådene om, hvis du bedst kan lide kyllingebryst, der er tilført ekstra vand.

På en pakke med pumpet kød vil der typisk stå neutral- eller naturel-marineret. Det dækker over, at der er tilført vand med salt og sukker til kyllingekødet, oplyser afdelingschef i Forbrugerrådet, Vagn Jelsøe.

Fersk kød bør ikke være pumpet Står der fersk kød på pakken, bør det ikke være pumpet, men man kan ikke vide sig helt sikker.

»Der er ikke en helt fast lovgivning, der slår fast, hvad man må kalde fersk kød. Nogle mener, at det bare betyder, at kødet ikke må være kogt, stegt eller tilberedt, andre - for eksempel Coop - mener, at fersk kød slet ikke må tilsættes noget«, siger Vagn Jelsøe.

Med andre ord kan du være sikker på, at ordet 'fersk' på pakken i en af Coops butikker betyder, at kødet ikke er pumpet. Det gælder butikker som Superbrugsen, Kvickly, Dagli'Brugsen, Irma og Fakta.

Gå efter navnet i Føtex

I Dansk Supermarkeds butikker, Føtex, Bilka og Netto, kan du ganske enkelt gå efter navnet på pakken, når du køber kylling. Vil du have den fersk, uden tilsat vand, så vælg butikkernes eget mærke 'Oliver'.

Har pakken navnet 'Farmer' er kyllingen behandlet, for eksempel ved at være neutralmarineret, oplyser kommunikationschef i Dansk Supermarked, Erik Eisenberg.

»Kun en femtedel af det kyllingekød, vi sælger i Føtex og Bilka er neutralmarineret. Kunderne vil generelt helst have ferske råvarer«, siger Eisenberg til tjek.dk.

Lår egner sig dårligt til vand

Det er sjældent, at man ser naturelmarinerede kyllingelår i butikkerne, men Vagn Jelsøe tør ikke sige, at de aldrig pumpes med vand.

»Kødets struktur egner sig ikke særlig godt til at man pumper vand i det. Men at det aldrig sker, tør jeg ikke sige«, siger Vagn Jelsøe.

Han peger på, at en smagstest for nylig viste, at mange forbrugere foretrækker kyllingen 'naturel-marineret'.

»Det er en ærlig sag at sige - det kan jeg bedre lide. Men vi synes, at det er vigtigt, at forbrugeren tydeligt kan se, hvad han eller hun betaler for. Det er ikke alle, der gider at betale for vand i deres mad«, siger Vagn Jelsøe.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden