Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hornbeer tog det hele

Hornbeer bryggeriet i Kirke Hyllinge har vundet prisen 'årets danske nyhed' i Ølentusiasternes årlige prisuddeling.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var ikke meget slinger i stemmerne, ja, faktisk var opløbet end ikke rigtig tæt, da årets danske ølnyhed(er) 2011 blev kåret sidste weekend ved Ølentusiasternes generalforsamling i Odense.

Det lille bryggeri Hornbeer, der ligger i Kirke Hyllinge ved Sæby, vandt nemlig for både den undergærede øl Dryhop (5 pct.) og den kraftige stout The Fundamental Blackhorn (11 pct.) i kategorierne under og over 6 pct. alkohol.

Det er første gang, øl med lavere procenter har sin egen kategori i Ølentusiasternes årlige konkurrence. Hidtil har der kun været én kategori, og da er de stærke øl løbet af med sejren. Den relativt milde Dryhop vandt takket være sin ret tørre stil, humlebitterhed og kraftige citrusagtige aroma fra amarillohumle.

The Fundamental Blackhorn derimod betegnes som en dessert- og gemmeøl med en smag af honning, ristede malte, egetræ og valnød, og den kombination faldt altså i 31,7 pct. af ølentusiasternes smag.

Ikke første pris

Andenpladsen i den stærke kategori – med 21,3 pct. af stemmerne – gik til Fanø Bryghus for juleøllen Fanø Imperial X-mas Porter (Kunstner Øl No. 1).

Det er ikke første gang, de to øl fra Hornbeer modtager priser. I 2011 fik Dryhop ifølge Beerticker.dk topprisen i Pierre Celis MBeer Europe Contest ved Mondial de la Biere i Frankrig, og The Fundamental Blackhorn og Dryhop fik henholdsvis guld og sølv ved Stockholm Beer And Whisky Festival 2011.

LÆS ARTIKEL

Hornbeer er ejet af Jørgen Fogh Rasmussen – bror til tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen – og hans hustru, Gunhild Rasmussen. Han står for brygningen, hun bl.a. for kunsten på etiketterne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden