Udvider. Holdet bag Vesterbro-succeserne Dyrehaven og Bakken åbner nu Fortunen lige over for Christiansborg.
Foto: PR-foto

Udvider. Holdet bag Vesterbro-succeserne Dyrehaven og Bakken åbner nu Fortunen lige over for Christiansborg.

Nyt om mad

Endnu en restaurant prøver lykken på forbandet adresse

Holdet fra Dyrehaven og Bakken åbner restaurant overfor Christiansborg.

Nyt om mad

Stenbroens populære restauratører rykker nu ind på en fashionabel, men svær adresse.

Siden den klassiske fiskerestaurant Den Gyldne Fortun måtte dreje nøglen om, har adressen Ved Stranden 18 skiftet identitet flere gange.

Restaurationskongerne, der var kendt som Olsen-drengene, drev her restaurant Olsen, Anders Aagaard, der i dag driver Madklubben og Frankie's Køkken, har haft restauranten Den Anden i lokalerne, og senest har gastrobpub'en B & W serveret breadpudding og øl i kælderen, men trenden med den engelske mad holdt ikke længe. To år blev det til på den centrale adresse.

LÆS

Nu prøver et erfarent Vesterbro-hold, der i en årrække har haft stor succes med Dyrehaven på Sønder Boulevard og natklubben Bakken i Kødbyen, kræfter med den centralt beliggende kælder.

Og helt i tråd med navnene på deres nuværende etablissementer, der tydeligt refererer til steder nord på København, får den nye kombinerede restaurant og bar navnet Fortunen (lokalitet ved Dyrehaven, hvor man kan leje heste).

LÆS CAFEKONTROL

LÆS ARTIKEL

Selv om navnet også har reference til den gamle fornemme fiskerestaurant, er der tale om et anderledes råt indrettet og uhøjtideligt sted, hvor man kan komme forbi til en kop kaffe i baren, en øl i solen eller det store schwung fra køkkenet.

Flæskesvær og tatar

Køkkenchefen Martin Steen-Bentzen bekender sig ikke til én bestemt stil eller smagsretning, så der er plads til både krydrede flæskesvær, sprøde fjordrejer og udbenet kalvehale med urter på menuen.

Til frokost kan man bestille moderne fortolkninger af smørrebrød samt bistroklassikere som tatar og østers, mens aftenmenuen opfordrer til, at man bestiller serveringer, der deles ved bordet.

Efter spisetid serveres der cocktails, og i weekenderne skrues der op for musikken, når Fortunen hyrer dj's.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce