0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tysk vin går fra hadeobjekt til godt køb

Tysk vin er blandt verdens bedste, hvis man bevæger sig opad i prisklasse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Nyt Image. Tysk vin er langt bedre end sit rygte. Men for- brugernes skepsis har betydet, at priserne, trods høj kvalitet, ikke er steget så voldsomt som fine franske og italienske vine. Arkivfoto: Thomas Borberg

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det klinger ikke rigtig godt, vel?

De fleste vil nok forbinde disse vine med noget billigt, halvsødt sprøjt, der hverken er det ene eller det andet. Som ikke passer til retter med fisk. Som ikke har power til at klare fjerkræ. Og som ikke er søde nok til at servere som dessertvin.

De nævnte vine er dog også mere typebetegnelser end specifikke vine. Eneste forsonende træk er, at vinene er billige.

Den gode modhistorie er, at Tyskland kan levere nogle af de bedste køb i verden, hvis man vil bevæge sig lidt op i hierarkiet og dermed prislisten.

Og hvis man har mod på at lade sig udfordre af nogle af de mest komplicerede navnedannelser. Selv mener tyskerne, at det er den mest logiske nomenklatur i verden.

Men det er der vist ikke mange, der er enige i!

Voldsom overproduktion
Går vi 100 år tilbage, rangerede de tyske vine som de ypperste i verden. For mange var rødvin lig med Bordeaux, og hvidvin var tysk – Mosel eller Rheingau. Og vinene blev solgt til høje priser.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter