Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Olga Eriksen
Foto: Olga Eriksen

På take away-stedet 'Madglad' på Vesterbro kan du hente maden i din egen bøtte eller boks - og spare en femmer på emballagen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

tendens Take away: Tag din egen emballage med

Hos take away'en 'Madglad' kan du medbringe egen emballage - og spare på både miljø og pengepung.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med til take away mad hører uafviseligt også en masse emballage.

På take away stedet 'Madglad' på Oehlenschlagergade på Vesterbro, vil ejerne gerne servere take away mad, men de vil også gerne spare på emballagen.

Derfor koster al maden fra tre til fem kroner mindre, hvis du selv tager din egen tallerken eller tupperwarebox med.

Støtter bæredygtighed For ejeren af 'Madglad', Troels Eriksen, handler emballagerabat ikke kun om at spare penge:

»Vi vil gerne støtte et bæredygtighedsprincip og opfordre folk til ikke at bruge så meget engangsemballage«, siger han og fortsætter:

»Større er det jo heller ikke, men jeg synes, at man som menneske kan vælge to strategier - enten kan man lade Obama klare miljøudfordringerne for sig, eller også kan man starte i det små - cykle mere og lade være med at bruge så meget emballage.«

Mulighed for tilvalg
Ejeren Troels Eriksen mener, at muligheden for at tage sin egen emballage med og derved spare penge er en helt naturlig del af hans lille forretning:

»Når folk selv kommer med deres bøtter eller skåle, så bruger vi jo ikke noget engangsemballage. Derfor sparer vi penge, og de penge synes vi, at kunderne skal have i stedet.«

Ligger der ikke noget modsætningsfyldt i at åbne et take away-sted og så være imod engangsemballage?

»Vi er ikke imod engangsemballage, men vi vil gerne give folk den mulighed, at hvis de har lyst til at spare på emballagen og miljøet, så er det her en mulighed. Til gengæld er emballagen jo en nødvendighed, for man kan ikke fragte mad i ingenting«, siger han.

Normalt i udlandet
Idéen med, at kunderne selv kan tage emballagen med, kommer fra Tjekkiet.

Her opdagede Troels og hans kone, at det er ganske almindeligt at medbringe sin egen beholder, når man henter take away mad.

»Vi har også oplevet, at folk i New York medbringer deres egen bokse, når de henter mad. Og så var der også én, der fortalte os, at alle gør det i Japan.«

Kunder tilfredse

Selvom 'Madglad' kun har eksisteret siden september, er kunderne allerede glade for emballagekonceptet:

»Det er mest lokale folk, der lige kommer ned med deres egen tallerken og henter mad, og de synes, at det er en super idé, at de har mulighed for at tage deres eget service med«.

STEM PÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden