Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fabio, Wine and Cheese Bar på Frederiksberg åbner nu en ny restaurant i Grønnegade. Her skal serveres mad fra det højere kulinariske leje.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Fabio, Wine and Cheese Bar på Frederiksberg åbner nu en ny restaurant i Grønnegade. Her skal serveres mad fra det højere kulinariske leje.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Fire nye italienske restauranter

Sig 'buongiorno' til de nye spisesteder med pasta, pizza og dolce på menuen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ægtepar barsler med en toer Den romerske kok Fabio Avenoso og hans kone Christine Aagaard har i et par år drevet den italienske restaurant Fabio på Falkoner Allé (billedet).

Nu åbner parret en filial i den smalle Grønnegade i det indre København. Navnet bliver Ristorante Fabio's Paparazzi, og den åbner fredag 6. august.

Her får maden et løft op i det højere gourmetlag, sådan man kan bestille en 6-7 retters gourmetmenu om aftenen og businessfrokost med to retter. Fabio kommer ikke selv til at stå i køkkenet. I stedet har parret hyret kokken Sonny Christiansen, som tidligere har arbejdet på blandt andet Divan 2 og Kokkeriet.

Fredag og lørdag kan man efter desserten nyde cocktails og dj-toner. Åbner fredag 6. august.

Grønnegade 33, Kbh. K., tlf. 70702015, åbent ti.-to. kl. 12-24 og fr.-lø. kl. 12-02 www.fabios.dk

Vise Vers Huset er nu Vice Versa
Det gamle Vise Vers Huset lukkede i 2006, og nu har det fået en renæssance som italiensk spisehus med både restaurant, vin- og snackbar.

Det har fået navnet 'Ristorante ViceVersa', og køkkenchefen er italieneren Kristian Formenti og har tidligere arbejdet på en af verdens bedste restauranter, nemlig El Bulli i Spanien. Hos Vice Versa kreerer han italienske retter og pizzaer fra et lille menukort.

Prisniveauet begynder på 65 kr. for antipasti (små lækre hapsere, der fungerer som forret), mens kød- og fiskmenuen topper med jomfruhummer til 399 kr. Pizzaer koster 115-130 kr.

I én aftdeling er der enotek (vinbar) med fokus på italiensk vin samt lette anretninger og take away-retter. Her er der kun åbent fra Bernstorffsgade - overfor Hovedbanegården. I Smøgen kan man købe sandwich, friskpresset juice og pizza.

Bernstorffsgade 7, Kbh. V, tlf. 35 42 11 11, åbent dagligt 12- 16 samt 17-22 www.viceversa-tivoli.dk ( eksternt link)

LÆS GUIDE

Berømt blandt gourmander
Den nye italiener på Frederiksberg åbnede i juni. Bag den står Federico Parravicini fra Lombardiet og Walter Garau fra Sardinien. De er begge erfarne kokke fra bl.a. femstjernede hoteller, Era Ora og senest har de arbejdet sammen på Peccati di Gola i Helsingør.

De to kokke laver mad efter enkle, oprindelige italienske traditioner. Det håber de vil gøre manden berømt ('famosi') blandt folk, der sætter pris på god mad ('golosi').

Der er ikke noget fancy over restaurantens indretning: stofduge på bordene, træmøbler og skilderier fra Italien på væggene.

Man finder ikke noget fast menukort hos Famosi e Golosi, da dagens retter sammensættes efter, hvad der er tilgængeligt på torvet. Forretterne koster fra 120 kr, pastaretter fra 95-115 kr, kød- og fiskeretter 175-210 kr. samt desserter fra 60-75 kr. En treretters menu koser 280 kr. og fire retter går for 330 kr.

Rolighedsvej 10, 1958 Frb. C, tlf. 35391891, åbent ma.-sø. 17-24. køkken lukker kl. 23. www.famosiegolosi.dk(eksternt link)

Som fra mamas køkken

19. august åbner et nyt pizzeria med navnet 'Mother' i Høkerboderne.

Bag restauranten står italienske David Biffani. Han har lokket sin engelske kammerat Nick Pound til landet for at de sammen kan åbne restaurant.

Tilsammen har de 50 års erfaring som kokke hos bl.a. Bib Gourmand-restauranter i London og det nu lukkede Bottega på Skovriderkroen. Med på holdet har de også Theo Langley, som tidligere har været floor manager på restaurant Scarpetta på Nørrebro.

I Høkerboderne får de 230 kvadratmeter at boltre sig på, og her har de blandt andet installeret en stor brændefyret bageovn til brød og pizzaer.

På toppen af pizzaerne kommer man ikke til at finde standard-chorizo eller salami. Mother importerer f.eks. selv en smørbar chilipølse fra Calabrien kaldet 'nduja, vildsvinepølse og laver også selv sin tomatsauce. Pizzaerne kommer til at koste fra 75-125 kr.

Ovnen skal også bruges til at braissere og stege kød som lammeskank, kyllinger, fisk, andelår og porchetta (snøret svinesteg fyldt med hvidløg og krydderier) og til lasagne.

Høkerboderne 19-15, Kbh. V, åbent ma.-on. kl. 11-24, to.-sø. kl. 11-01

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden