0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Henrik Yde: »Det er bedst at spise sammen«

Henrik Yde ejer bl.a. restauranterne Kiin Kiin og Ricemarket.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Faktisk springer jeg tit morgenmaden over. Jeg veksler mellem at være enormt aktiv og særdeles inaktiv om morgenen. Der er dog ingen tvivl om, hvornår jeg har det bedst. Det er de dage, hvor jeg har fået løbet en tur og drukket min smoothie, der som regel består af blendede bær og intet andet, fordi jeg får mere end rigeligt med sukker til daglig.

Men der findes også morgener, hvor jeg ikke har tid til noget som helst. Dage, der starter med en stresset telefonopringning, hvor jeg må drøne af sted på Grøntorvet eller ud for at slukke en alarm på en af restauranterne.

Mikrokaffe hver morgen
Når der er tid til at spise morgenmad, kan jeg dog godt lide at gøre det ordentligt. Jeg har en restaurant i Bangkok og er derfor ofte i Thailand. Derude nøjes man ikke bare med to skiver ristet brød. De spiser ofte varm mad om morgenen. Det kan sagtens være syv små retter, hvor der både er suppe, karry, ris – og gerne masser af frugt, hvilket jeg har taget til mig.

En anden ting, jeg godt kan lide ved Thailand, er, at man spiser i fællesskab i familien. For det er bedst at spise sammen. Når jeg er til middag hos mine venner derude, kommer maden gerne ind på midten af bordet, og så deler alle. Det kunne vi godt lære noget af herhjemme, hvor det hele skal være så smart, og der er et hav af ensomme mennesker.

Det allervigtigste for mig om morgenen er dog min kaffe, som jeg får fra mikroristeriet Coffee Collective på Nørrebro. Den er så god, at den kan få mig til at glæde mig til at stå op.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere