0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vinkender: Gør vinen bedre ved at dekantere

En karaffel er god, når man skal ilte vinen eller undgå bundfald. Vi guider til hvordan.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den røde væske, der venter på at blive skænket i krystalglassene. Stearinlys og yndefuldt porcelæn. Forventning. En oplevelse af de store venter – en fin gammel bordeaux, hvis bundfald er separeret fra og blevet i flasken. Ah, det skal blive godt.

Eller er det hele bare blændværk? Har krisen kradset kælderen tom, så den nu står på oversøisk marmeladevin i treliters boks, der i dagens anledning er havnet i en karaffel, så det hele ser lidt finere ud? Begge dele er muligt og illustrerer relevant anvendelse af en karaffel.

For sådan én bør man have i hvert et vininteresseret hjem. Og lad os så håbe, at det var mulighed 1, som var virkeligheden. Altså en fin, gammel bordeaux.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce