Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
Nyt om mad

Gourmet-slagter vil lære folk at behandle kød ordentligt

Slagtermester Peter Steen fra Gourmandiet på Østerbro ringer ind til kødskolen: Pensum er kødracer, udskæring og den rette tilberedning.

Nyt om mad

Du kan måske nok smage forskel på en god bøf og en dårlig af slagsen.

Men har du styr på, hvor meget oksens race, den rigtige udskæring af kødet og ikke mindst stegningen egentlig betyder for oplevelsen?

På kursus i kød I slagterbutikken Gourmandiet på Østerbro er det slagtermester Peter Steens påstand, at mange forbrugere ved for lidt, men gerne vil lære mere.

MADKLUBBliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Derfor er han snart klar med kødkurser, hvor der skal skæres, tilberedes og ikke mindst tales om kød.

»Der er en stor interesse for kød, også de mere nørdede ting, men der er også mange misforståelser«, siger han.

»Jeg har mange budskaber, jeg gerne vil formidle, men det kan være svært at nå, når man står bag disken. Derfor vil jeg gerne mere på tomandshånd«, forklarer Peter Steen.

Nej, nej, ikke på langs
På kurset vil man for eksempel lære at undgå klassiske fejl som at skære på langs af kødets fibre. Eller at indkøbe okseinderlår i den tro, at det kan blive til en lækker bøf.

LÆS

Peter Steen vil for eksempel diske op med et helt okselår, en skinke eller et lam - og så skal kursisterne selv prøve at skære kødet ud. Den kunst mestrer kun få almindelige mennesker, og det er ærgerligt, mener slagtermesteren:

»For eksempel jægere - måske er de gode til at skyde dyret, men kan de skære det ordentligt ud?«

Så skal der spises
Når knivarbejdet er overstået, skal der nogle sandheder på bordet om stegning, for ifølge slagtermesteren er der for mange, der 'smadrer godt kød i tilberedningen'.

MADKLUB

»Folk steger typisk for meget - her hos os er koteletter rosastegte«, forklarer Peter Steen, der vil lade kursisterne holde fokus og bagefter nyde deres forhåbentlig perfekt stegte kød sammen med tilbehør, som andre har sørget for.

Gourmandiet, der udover kød sælger delikatesser og også driver restaurant, er ikke kendt for sine billige priser.

Derfor er det dyrt

Det vil Peter Steen også gerne snakke med deltagerne på kødkurset om.

En del af forklaringen er, at Gourmandiet sælger økologisk kød, for oksekødets vedkommende af racer, der har særlig kødkvalitet, og lader det modne på krog - ikke i vakuumpakker.

MADKLUB

»Vi skal købe bedre kød, ikke mere kød«, mener han.

»Jeg vil gerne have, at folk kender forskellen på kød og forstår, hvorfor vores kød er dyrere og supermarkedernes så billigt«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden