0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv tre variationer af æbleskiver

Hjemmelavede æbleskiver er nemme at lave – og de kan varieres i én uendelighed.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum

Gløgg og... Christian F. Puglisi har taget fat på æbleskiverne og giver her en række opskrifter på dem og med dem.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Æbleskiver er en af de danske julespiser par excellence og samtidig en af de få, der er til at spise allerede længe før juleaften.

Oprindeligt var æbleskiver skiver af æbler, der blev vendt i dej og stegt.

Hvordan de har ændret sig til vore tiders runde pandekager serveret med syltetøj og flormelis, er lidt uklart, men ikke desto mindre en glimrende udvikling.

De er ret nemme at lave hjemme, og de hjemmelavede kan være et noget mere velsmagende indslag end de frosne fra supermarkedsdisken.

Ud over at fylde dem med et stykke æble – eller nougat, som jeg gør i en af de følgende opskrifter – kan man fylde dem med æblegrød, marmelade, eller hvad man nu kan forestille sig.

For at byde på en anderledes vinkel til noget så traditionelt som æbleskiver har jeg udarbejdet en opskrift på en parfait af dem. Det er ikke helt så skørt, som det lyder, og ender faktisk med at smage helt fantastisk. Tanken er, at man skal lave parfaiten på de overskydende æbleskiver. Hvis man altså kan holde fingrene fra dem.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere