Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JONAS PRYNER ANDERSEN
Foto: JONAS PRYNER ANDERSEN
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De færreste smoothies er friske

Flere smoothies markedsfører sig på at være friske på trods af, at de kan holde sig i 14 måneder. Se de ægte friske her.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Men i de fleste tilfælde er frugterne i flaskerne meget langt fra at være friske. Eksempelvis skulle man som forbruger gå ud fra, at Ørbæk Bryggeris økologiske smoothie Nature Fresh (Naturfrisk, red.) kommer direkte fra plantagen til Irmas hylder. Men kigger man nærmere på produktet, kan det holde sig i 14 måneder.

De ægte friske
Frugt- og smoothieproducenten Chiquita har undersøgt de ni mest solgte produkter herhjemme, og kun fire af dem har en holdbarhed på under en måned. De reelt friske smoothies omfatter Chiquita selv, Innocent, Valsølille samt Rynkebys ikke-økologiske smoothies. Resten har mellem et halvt og et helt års holdbarhed som følge af en høj pasteurisering, hvilket Lørdagslivs eget butikstjek bekræfter.

»Hvis et produkt giver udtryk for at være friskt, er det ikke rimeligt, at produktet er højpasteuriseret med en holdbarhed på et år. Hvis der findes sådanne eksempler på smoothies, er det formentlig vildledende markedsføring og i strid med loven, men der vil altid være tale om en konkret vurdering«, siger Niels Bølling, souschef i Fødevarestyrelsens Kontor for fødevarekvalitet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden