Uden mellemmåltider bliver man sløve og ukoncentreret og kommer til at overspise til hovedmåltiderne. Hovedpinen banker på, og man bliver småirritabel og let pirrelig.
Mange danskere har lært, at vi skal spise os mætte til hovedmåltiderne, og så bør det vel være nok. Men det er det ikke.
Se de gode argumenter og få de gode råd til at nyde sunde mellemmåltider af Birgitte Eschereich - måske kommer du endda til at tabe dig af det.
For det første vil den jævnlige energitilførsel sikre dig et stabilt blodsukker. Frugt er da ganske skønt og en del af de 600 g dagligt. Men udfordringen hænger sammen med, at frugtsukkeret virker på blodsukkeret som slik.
Det vil sige at det hurtigt påvirker blodsukkeret og hurtigt er brugt op igen. Hvis frugten får følgeskab af et mindre måltid, der er længere tid om at gå i blodet – f.eks. en banan og en lille fuldkornsbolle – er mellemmåltidet ideelt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her