Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gianni Frasi er taget fra Verona til Danmark for at bryge italienske espressoer til gæsterne på det nyåbnede Jazzhus Montmartre. Det koster 33 kr. at smage den.
Foto: THOMAS BORBERG

Gianni Frasi er taget fra Verona til Danmark for at bryge italienske espressoer til gæsterne på det nyåbnede Jazzhus Montmartre. Det koster 33 kr. at smage den.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Københavns dyreste kaffe

Lad kronerne rulle og få en særlig kaffeoplevelse.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark har verdens højeste cafepriser på kaffe. Men der bliver også kælet for den.

Smag selv hos disse fire caféer, hvor kaffen er mere end almindeligt kostbar - og god.

Jazzhus Montmartre På det nyåbnede jazzspillested er niveauet på mad og drikke højt. Det er indehaverne af det michelinbestjernede restaurant Era Ora, der står for driften og de proklamerer, at her arbejdes efter en filosofi om 'sensorisk harmoni'.

Kaffen brygges på en maskine fra 1961, som Montmartre har fået installeret af den 50-årige kaffeekspert Gianni Frasi. Han driver sit eget lille risteri i Verona, hvor han - som en af ganske få - stadig rister bønner direkte over åben ild.

For at sikre de essentielle olier i kaffebønnerne sørger han for at levere friskristede bønner hver tredje uge. Det betyder også, at det varierer, hvilke former for kaffe, man får i koppen hos Montmartre. Lige nu brygges der bl.a. på arabicabønner fra Haiti.

Og den italienske kvalitet koster. En caffelatte skal man erlægge 49 kroner, en cappuccino:står i 45 kroner og en enkelt espresso koster hele 33 kroner.

Jazzhus Montmartre, Store Regnegade 19A, 1110 København K, åbent mandag - lørdag 12-23.30

LÆS ARTIKEL

Cafe Europa
Med sin centrale beliggenhed, vægt på service og gode baristakundskaber er Cafe Europa også med til at holde et højt (pris-)niveau på kaffe. Her koster en latte 45 kroner.

Europa importerer selv sine kaffebønner, der bliver bliver ristet på cafeens eget risteri Kontra og alle ansatte, der brygger kaffe på caféen har været igennem et baristatræningsforløb, hvor de lærer om espressomaskinens vandtemperatur, vandtryk og vandmængde – og om mælketyper, og hvordan de skal steames, samt den rette dosering af kaffekværnen.

Cafe Europa, Amagertorv 1, 1160 København K, åbent mandag-torsdag 7.45-24, fredag 7.45-01, lørdag 7.45-24 og søndag 9-23

LÆS CAFEKONTROL

Estate Coffee

For feinschmeckere, der går op i kaffesorter og terroir, kan et besøg hos Estate anbefales.

Her kan barristaen fortælle vidt og bredt om de forskellige kaffebønner fra bl.a. Nicaragua, Ethiopien, Mexico, Kenya og Brasilien, og hvordan de ristes for at få den bedste smag frem. Her brygges alle kaffeklassikere samt chokoladespecialiteter som 'Café Ivoire' med varm mælk, espresso, hvid chokolade og vanille.

Og så får man også sirlig latte art og god chokolade med i den - pænt høje - pris. En latte koster for eksempel 39 kroner.

Estate Coffee, Gl. Kongevej 1, 1610 København V., åbent mandag-fredag 8-22, lørdag-søndag 10-22

LÆS GUIDER FRA ARKIVET

Kaffeplantagen

På Sankt Hans Torv og på Classensgade finder man Kaffeplantagen. Som noget særligt får kaffebønnerne her lov til at ligge 14 dage og 'afgasse', før de tages males og brygges til kaffe for at sikre den optimale smag, hvor nuancer og sødme får lov at træde frem.

Her ryger der latte efter latte (enkelt 35/dobbelt 39 kroner) over disken, men der er også godt salg i stempelkander med de mellemristede og friskmalede bønner fra hele verden.

For at sikre, at kaffen trækker til perfektion får man sammen med stempelkanden et indstillet minutur, der ringer, når kaffestemplet er klart til at blive trykket i bund. En stor kande koster 58 og en lille 38.

Bomusinfo: Kaffeplantagen åbner en ny filial på Enghave Plads til juni.

Kaffeplantagen, Sankt Hans Torv 3, 2200 Kobenhavn N samt Classensgade 11, 2100 København Ø. Åben mandag - fredag 8-22 og lørdag-søndag 9-22

LÆS GUIDE FRA ARKIVET

Har du flere kroner på lommen?

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden