Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PRYNER ANDERSEN JONAS/Politiken
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Nye madoplevelser i Tivoli

Haven er åbnet med blandt andet et nyt italiensk spisehus og store bøffer.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tivoli har åbnet for sæson 168 og byder på en række nye madoplevelser: IBYEN.dk viser vej til, hvad du har i vente.

Thorkild Thyrring på Ketchup Smørrebrødsdronningen Ida Davidsen har slået pjalterne - om man så må sige - sammen med restaurant Ketchup.

Det betyder, at man hver dag mellem klokken 11.30 og 15.30 kan gå ombord i et stort udvalg af Restaurant Ida Davidsens klassiske danske smørrebrød opkaldt efter kendisser som Jane Aamund (rørt tatar med pickles, kapers, løg, peberrod, tang caviar og æggeblomme), Prinsesse Marie (røget sværdfisk med grønne asparges, røræg med sort trøffelmos, lakserogn og råmarineret tang) og Thorkild Thyrring (æg med krabbesalat og tangkaviar).

Hvis man ikke har tid til et stykke højt belagt i løbet af dagen, kan man også slå et smut forbi søndag aften, hvor der er smørrebrød på menuen til klokken 21.

Se mere på www.cafeketchuptivoli.dk ( eksternt link)

Grillede bøffer på Divan 2
Tivolis ældste restaurant, der kan dateres tilbage til 1843, hedder Divan 2. I begyndelsen bestod den af telte med tyrkiske divaner, og på menuen stod tobak og te.

Siden er der løbet meget vand i Tivoli Søen og restauranten har igennem generationer fodret gæsterne af med fornemme serveringer. I år er det dog blevet til tid til noget helt nyt: Et stort grillkort.

Restauranten importerer kød fra amerikansk majsfodret Hereford og Angus oksekvæg fra Greater Omaha, Nebraska - og garanterer, at det er 100 procent hormonfrit.

Udvalget går lige fra en entrecôte på 250 gram til en Coté de Boeuf på hele 900 gram, der nok skulle kunne mætte to-tre personer. Tilbehøret vælger man selv blandt muligheder som pommes frites, spinat med svampe, friskrevet sommertrøffel og sauce bearnaise.

Se mere på www.divan2.dk ( eksternt link)

LÆS ANMELDELSE

Italiensk i Vise Vers Huset
Det gamle Vise Vers Huset lukkede i 2006 og nu skal det have en renæssance som italiensk spisehus med både restaurant, vin- og snackbar.

Det har fået navnet 'Ristorante ViceVersa', og køkkenchefen er italieneren Kristian Formenti og har ifølge Tivoli arbejdet på en af verdens bedste restauranter, nemlig El Bulli i Spanien. Han vil kreere italienske retter og pizzaer fra et lille menukort.

I én aftdeling er der enotek (vinbar) med fokus på italiensk vin samt lette anretninger og take away-retter. Her vil der kun være åbent fra Bernstorffsgade - overfor Hovedbanegården. I Smøgen vil man kunne købe sandwich, friskpresset juice og pizza.

Det kinesiske tårn bliver japansk

Egentlig hed det 'Det japanesiske tårn', da det blev opført for 110 år siden. Så man kan mene, at Det Kinesiske Tårn blot bliver ført tilbage til sin oprindelige form, når det til juni åbner igen.

Tårnet er blevet renoveret for et tocifret millionbeløb, og restauratør Henrik Damgaard og køkkenchefen Piyasith Punnin lancerer sammen deres pan-asiatiske spisekoncept, der kommer til at byde på sushi, wokretter og wagyukød.

Her bliver plads til 200 gæster ude og 150 gæster indenfor.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden