Folkekøkken.  295 personer gæstede den anden udgave af folkekøkkenet i Nørrebrohallen
Foto: Sebastian Goos

Folkekøkken. 295 personer gæstede den anden udgave af folkekøkkenet i Nørrebrohallen

Nyt om mad

Reportage: Hippe studerende og skæggede filosoffer flokkes til folkekøkken

Folkekøkkenet i Nørrebrohallen gæstes af en bred vifte af byens borgere.

Nyt om mad

Ydre Nørrebro har nu fået et nyt trækplaster for bydelens sultne borgere.

I den nyåbnede Cafe Le Rouge holdes der hver anden tirsdag i lige uger folkekøkken for alle interesserede. Her kan man for 40 kr. få sig et måltid mad og en god snak med sidemanden.

Et folkekøkken associeres som regel med batik-tryk, langt hår og venstredrejede politiske holdninger.

LÆS OGSÅ

I det nystartede folkekøkken i Nørrebrohallen glimter disse typer ved deres fravær.

Ved et af de runde borde sidder en gruppe forældre og fører en hyggelig samtale, mens deres unger fiser rundt om bordet, eller over til legeområdet i hjørnet.

De mindste børn, der endnu ikke kan løbe rundt selv, sidder på skødet af forældrene. Suttekludene på bordene vidner om, at her her er næsten lige så afslappet som derhjemme ved køkkenbordet.

Nyrenoveret cafeområde
Det er dog ikke kun børnefamilier, der har valgt at deltage i denne tirsdag aftens folkekøkken. Det nyrenoverede cafeområde i Nørrebrohallen lægger hus til en alsidig forsamling af Nørrebros brede palet af typer.

Her er både de unge og hippe studerende, ældre filosoftyper med langt skæg, kærestepar med forårskærlige glimt i øjet og studerende, der leder efter et billigt, nærende måltid.

Blandt gæsterne er 32-årige Erik Rosenberg, der bor i Lundtoftegade, en række relativt lange stenkast fra Nørrebrohallen.

»Jeg synes, at det er super godt. Jeg var her sidst med min kæreste, hvor de kun havde lavet mad til hundrede. Vi nåede desværre ikke at få noget den aften«, siger Erik Rosenberg.

Han henviser til åbningsaftenen 1. marts, hvor omtrent 250 besøgende betød, at der allerede var udsolgt efter en time. Det betød også, at man rykkede folkekøkkenet, så det nu afholdes hver anden tirsdag i lige uger.

Derudover laves der nu mad til omtrent 300 personer, så alle kan bespises.

»Jeg synes, at det er fedt, at cafeen er åbnet, og så laver de god mad«, fortsætter Erik Rosenberg, mens han tager de sidste bidder af dagens ret, indisk kylling i karry med peanuts, peberfrugter og broccoli.

Løber over tre timer
I hjørnet af rummet vender en DJ i dagens anledning vinylplader, der sætter tonen med smooth jazz og lounge-musik.

For de 40 kroner er det også muligt at tage for sig af en vegetarret, der består af fuldkornspasta med pesto, soltørrede tomater, friskrevet parmesan og salat.

Folkekøkkenet løber over tre timer fra kl. 17.30 til 20.30. I aflange metalfade bærer kokkene med jævne mellemrum nytilberedte retter ind til tag-selv bordet.

Som tilbehør er det muligt at hapse en håndfuld saltede, friturestegte æggenudler, der i konsistens kan minde lidt om asiatiske rejechips.

Mød nye mennesker

Ved de forskellige borde skiftes deltagerne løbende ud. Nogle kommer alene, mens andre tropper op i grupper. Ved enkelte borde hilses der på kryds og tværs, mens nye bekendtskaber indgåes.

Ved andre borde mødes gamle venner og fører samtaler om stort og småt i lukkede kredse.

Enkelte forældre bærer rundt og vugger med blebørnene, der efterhånden er blevet trætte.

LÆS OGSÅ

Det sammensatte ord 'folkekøkken' beskriver arrangementet bedst.

Folkekøkkenet i Nørrebrohallen er et køkken for folket - både de unge, gamle og børnefamilierne. Denne tirsdag valgte 295 personer at besøge det nye folkekøkken.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden