Hvis folk i den gruppe, der spiser mindst chokolade, blot spiser seks gram chokolade mere dagligt, vil vi se 85 færre hjerteanfald og slagtilfælde blandt 100.000 mennesker, der følges i en periode på 10 år, viser undersøgelsen.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Hvis folk i den gruppe, der spiser mindst chokolade, blot spiser seks gram chokolade mere dagligt, vil vi se 85 færre hjerteanfald og slagtilfælde blandt 100.000 mennesker, der følges i en periode på 10 år, viser undersøgelsen.

Nyt om mad

Chokolade giver færre hjerteanfald

Undersøgelse: Seks-otte gram mørk chokolade om dagen har en markant effekt.

Nyt om mad

Chokoladeglade har lavere blodtryk og 39 procent lavere risiko for at få et slagtilfælde eller et hjerteanfald end dem, der ikke spiser så meget chokolade.

Det viser tysk forskning.

Og der skal ikke meget chokolade til, siger dr. Brian Buijsee fra det tyske institut for human ernæring til Videnskab.dk.

LÆS ARTIKEL

»Blot seks til otte gram om dagen er nok«, fastslår han.

Dermed gør en lille plade chokolade på 100 gram hver anden uge og et lille stykke om dagen en forskel for helbredet.

»Hvis folk i den gruppe, der spiser mindst chokolade, blot spiser seks gram chokolade mere dagligt, vil vi se 85 færre hjerteanfald og slagtilfælde blandt 100.000 mennesker, der følges i en periode på 10 år«, siger Brian Buijsee.

LÆS ARTIKEL

Undersøgelsen er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift European Heart Journal.

Forskerne har analyseret data fra en omfattende undersøgelse fra 1994-98 med knap 20.000 personer i alderen 35 til 65 år.

Ifølge de tyske forskere er det formentlig kakaoens indhold af flavanoler, der gør forskellen.

Flavanoler menes at frigive kvælstofilte i blodårerne. Det får de små muskler i blodkarrene til at udvide sig, så blodtrykket sænkes. Kvælstofilten forbedrer samtidig blodpladernes funktion, så blodet flyder lettere.

LÆS ARTIKEL

Mørk chokolade indeholder mere kakao og flere flavanoler end mælkechokolade. Tidligere undersøgelser har da også peget på, at det er den mørke chokolade, der giver de største sundhedsfordele.

Forskerne gør dog opmærksom på, at chokolade nok er sundt. Men at det til gengæld rummer mange kalorier, og at det er usundt at være overvægtig. Så man skal altså ikke gå amok i sit chokoladeindtag.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce