Skal du have chokolade garanteret uden spor af børnearbejde, er det danske firma Peter Beier Chokolade det eneste, der garanterer det. Her er det direktøren Peter Beier.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Skal du have chokolade garanteret uden spor af børnearbejde, er det danske firma Peter Beier Chokolade det eneste, der garanterer det. Her er det direktøren Peter Beier.

Nyt om mad

Her er chokoladen uden spor af børn

Peter Beier Chokolade er eneste danske virksomhed med egen kakaoplantage.

Nyt om mad

Hvis du vil være 100 procent sikker på at købe chokolade, som ikke er fremstillet ved hjælp af børnearbejde, koster det.

Kvalitets kakaobønner produceret af voksne koster nemlig 66 procent mere end bønner fra for eksempel Afrika, hvor man ikke kan være sikker på, om der er brugt børneslaver på plantagerne.

LÆS ARTIKEL

Og direktør Peter Beier fra firmaet Peter Beier Chokolade er ikke bange for påstå, at hans firma er den eneste mulighed, en dansk forbruger har, hvis man vil være sikker på at købe chokolade, som ikke er fremstillet af børn.

Det fortæller virksomhedens direktør Peter Beier op til DR2's dokumentarudsendelse i aften, 'Chokoladens Mørke Side', der handler om de groteske forhold for børn i chokoladeindustrien i afrikanske lande.

Firmaet har nemlig som den eneste danske chokoladeproducent sin egen kakaoplantage i Den Dominikanske Republik, der er nabostat til Haiti. Her sørger seks voksne ansatte for høst, bearbejdning og salg af cacaobønnerne.

LÆS ARTIKEL

»I vores firma er sporbarhed den vigtigste parameter - både af hensyn til at udvælge den bedste kvalitet og for at kunne være tæt på og sikre, at der ikke anvendes børn i produktionen«, siger Peter Beier.

SE OPSKRIFT: Lav god varm chokolade som på La Glace

»Den eneste måde, du kan være sikker på at undgå børnearbejde på, når du køber chokolade, er at finde et firma, der har sin egen plantage, og som gennem sin organisation sikrer, at der ikke er børn indblandet. Og det er vi det eneste firma i Danmark, der har«, siger han.

Firmaet køber også en lille del af sine kakaobønner fra andre plantager »men vi sørger hele tiden for at være 100 procent sikre på, hvem vi køber fra, og det kan vi kun være, hvis vi kender plantagen«, siger Peter Beier.

SE OPSKRIFT:

Ellers foregår handelen med chokolade for det meste på chokoladebørser, hvor slutaftagerne ikke har en chance for at spore, hvor og hvordan chokoladebønnerne er produceret.

»Børnearbejde er ikke noget nyt. Vi har talt om det i forbindelse med håndknyttede tæpper, med the og med chokolade, og mon ikke det næste bliver sukker. Der skal jo sukker i chokoladen, og arbejdet i en cacaoplantage er det rene vand i sammenligning med det i en sukkerplantage. Det slider simpelthen mennesker op«, siger Peter Beier, der ikke ville undre sig, hvis sukkeret i den billigere chokolade også høstes af børn.

SE VIDEO:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce