Danskerne spiser ofte italienske pastaretter eller krydrede asiatiske retter, men der er god grund til at holde fast i de nordiske spise vaner.
Nordiske råvarer er nemlig i særlig høj grad med til at booste vores sundhed og forlænge vores liv, viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.
Det skriver Videnskab.dk.
Det viser sig, at spiser vi de seks fødevarer frem for en masse pasta med olivenolie, hvedebrød og andet Middelhavskost, lever vi sundere og længere. Det er især rugbrød og kål, som er gavnligt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her