Foto: JOHN NJOR
Nyt om mad

Vinsvindel efterforskes i Italien

De talienske skattemyndigheder efterforsker sag om forfalsket toscansk vin.

Nyt om mad

Knap er Italien kommet ud af den seneste vinskandale i april 2008 – eller i hvert fald mistanken om den – før en ny truer det store vinland.

Denne gang er det de italienske aviser La Nazione og Corriere della Sera, der kan afsløre, at 17 mennesker og 42 producenter i øjeblikket bliver efterforsket i forbindelse med 10 mio. liter forfalsket toscansk vin.

Det skriver det britiske vinmagasin Decanter.com.

LÆS OGSÅ

Ifølge aviserne har de italienske skattemyndigheder og landets landbrugsministerium kig på de mange liter vin, der formodes at være iblandet ikke godkendt vin af ringe kvalitet.

Svindlen indebærer efter sigende omfattende forfalskning af offentlige dokumenter, med hvilke producenter har forsøgt at godtgøre, at der er tale om kvalitetsvin fra Toscana.

Vin med gødning og syre

I foråret 2008 var 70 mio. liter billig italiensk vin under kraftig mistanke for i virkeligheden at være en giftig cocktail af en femtedel vin, sukker, gødning, saltsyre og andre kemikalier.

LÆS OGSÅ

Vinen blev solgt i en række supermarkeder i Italien, men under hvilke mærker blev aldrig offentliggjort, før de italienske myndigheder udsendte en erklæring om, at der intet var om snakken.

Men det anerkendte ugemagasin L’Espresso, som havde bragt historien med adskillige kilder fra både det italienske politi og inspektoratet for kontrol af landbrugsvarer, stod ved sin historie.

Tidligere – i 1986 – stod italienske vinproducenter bag et andet svindelnummer, hvor vine blev tilsat metanol (træsprit) og kostede 19 mennesker livet og gjorde 15 blinde. Den skandale efterlod i flere år den italienske vineksport i ruiner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden