0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Danskere dropper mælken

Vi drikker 40 procent mindre mælk, end vi gjorde i 1970. Det skyldes stigende forskrækkelse for fedt og mælk, mener eksperter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg(Arkiv)
Foto: Thomas Borberg(Arkiv)

Grundstof. Mælk har tabt til postevand, sodavand og kildevand som danskernes favoritdrik.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mælk bliver kaldt et dansk grundstof af Mejeriforeningen, og Danmark har da også siden stenalderen været et mælkeland, men er nu blevet befolket med et stigende antal mælkeskeptikere. Og det kan ses i statistikken.

Gavnlige sundhedseffekter
»Det ærgrer mig, at mælken vælges fra, for det er en nem genvej til at få sundhed ind i kosten. Man skal ikke bælle mælk, men med en halv liter om dagen får man både den nødvendige kalk og en stribe næringsstoffer, som har gavnlige sundhedseffekter«, siger Ulla Toft, seniorforsker og ernæringsekspert ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed.

Både Ulla Toft og andre ernæringseksperter forklarer nedgangen med, at danskerne er blevet både fedt- og mælkeforskrækkede.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts