Bistro. Oubæk i St. Kongensgade skifter navn til Rebel og fjerner bearnaise-sovsen fra menukortet.
Foto: Rebel

Bistro. Oubæk i St. Kongensgade skifter navn til Rebel og fjerner bearnaise-sovsen fra menukortet.

Nyt om mad

Oubæk smider navnet og bliver Rebel

Lars Petersen og Martin Hylleborg vil ikke længere lave mad under en andens navn.

Nyt om mad

I årevis har to dygtige kokke arbejdet på deres egen restaurant under deres tidligere arbejdsgivers og bearnaisekonges navn: Oubæk.

Men nu river de sig løs fra fortiden og lader restauranten skifte navn til Rebel.

»Ikke et ondt ord om Rasmus (Oubæk, red.) som vi arbejdede under, før vi overtog stedet for et par år siden. Men der kommer en dag, hvor man bare får nok af bearnaise og hellere vil prøve noget andet. Derfor bevæger vi os nu lidt væk fra nogle de klassiske Oubæk signatur-retter og skifter samtidig navn og indretning….bare sådan lige for at sætte streg under«, meddeler de to kokke og indehavere Lars Petersen og Martin Hylleborg i en pressemeddelelse.

LÆS ARTIKEL

Ingen med langtrukne anekdoter

Det oprørske navn handler ikke om et opgør med bearnaisearven, men om at de to kokke mener, at det har taget overhånd med lange anekdoter om råvarernes helt unikke oprindelse og lange sange om vinens egenskaber på byens bedre restauranter.

»Vi gider det ikke. Vores gæster skal kunne slappe af og bare nyde maden og vinen…uden at vi hænger over dem og tvinger 17 anekdoter ned i halsen på dem«, uddyber Lars Petersen.

Stilen er fortsat 'bistro moderne', og på den ny menu finder man for eksempel saltet foie gras med børdcrumble, æblepure og sirup og lammeryg med brissel.

Hos Rebel serveres alle anretninger i forretsstørrelse, så der skal omkring tre retter til at mætte en voksen.

Og Oubæk? Han driver selv hele tre restauranter: Retour, Retour Steak og Pluto.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Overgreb i Guds navn
    Hør podcast: Overgreb i Guds navn

    Henter…

    I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce