I årevis har to dygtige kokke arbejdet på deres egen restaurant under deres tidligere arbejdsgivers og bearnaisekonges navn: Oubæk.
Men nu river de sig løs fra fortiden og lader restauranten skifte navn til Rebel.
»Ikke et ondt ord om Rasmus (Oubæk, red.) som vi arbejdede under, før vi overtog stedet for et par år siden. Men der kommer en dag, hvor man bare får nok af bearnaise og hellere vil prøve noget andet. Derfor bevæger vi os nu lidt væk fra nogle de klassiske Oubæk signatur-retter og skifter samtidig navn og indretning….bare sådan lige for at sætte streg under«, meddeler de to kokke og indehavere Lars Petersen og Martin Hylleborg i en pressemeddelelse.
LÆS ARTIKEL
Ingen med langtrukne anekdoter
Det oprørske navn handler ikke om et opgør med bearnaisearven, men om at de to kokke mener, at det har taget overhånd med lange anekdoter om råvarernes helt unikke oprindelse og lange sange om vinens egenskaber på byens bedre restauranter.
»Vi gider det ikke. Vores gæster skal kunne slappe af og bare nyde maden og vinen…uden at vi hænger over dem og tvinger 17 anekdoter ned i halsen på dem«, uddyber Lars Petersen.
Stilen er fortsat 'bistro moderne', og på den ny menu finder man for eksempel saltet foie gras med børdcrumble, æblepure og sirup og lammeryg med brissel.
Hos Rebel serveres alle anretninger i forretsstørrelse, så der skal omkring tre retter til at mætte en voksen.
Og Oubæk? Han driver selv hele tre restauranter: Retour, Retour Steak og Pluto.
LÆS ARTIKEL