Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I et tidligere tyrkisk pizzeria er den italienske restaurant Retro Gusto åbnet for nylig. Snart kommer en michelinkok til at regere i køkkenet.
Foto: Birgitte Kjær

I et tidligere tyrkisk pizzeria er den italienske restaurant Retro Gusto åbnet for nylig. Snart kommer en michelinkok til at regere i køkkenet.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Funky italiener opruster med michelinkok

Den nyåbnede value-for-money restaurant Retro Gusto dyrker et 70'er-look.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det ser ud som om Mario Agrillo håber på at kopiere succesen. Han åbnede 19. december endnu en restaurant med 'etnisk mad' i lækkert indrettede omgivelser, der giver oplevelsen et nyt twist.

Sammen med sin kone ejer han i forvejen den populære Spicylicious på Istedgade, hvor man siden 2004 har kunnet drikke cocktails og spise lækker thaimad helt fri for laksefarvede vægge, guldrammer med Thailands konge og plastikblomster.

Her er i stedet hvidmalede vægge, 'bambusbindingsværk' i grønt og eksotiske blomster på bordene. Det er lyst, luftigt og hipt. Og dengang temmelig nyskabende for en thairestaurant.

Nu har han åbnet Retro Gusto på Vesterbrogade.

Denne gang er det italiensk mad, der serveres i designede rammer. Navnet betyder 'eftersmag' og har også inspireret til indretningen, der har et umiskendeligt retro-look.

Her er en lakrød gammeldags drejeskive-telefon, 70'er-lamper fra Panton og Le Klint, specielt importerede mønstrede tapeter med blandt andet Peterskirken i Rom og syrligtgrønne firkanter, og på bordene står buttede lysestager fra Muuto.

Og som med indretningen på Spicylicious giver det den samlede oplevelse et personligt, forfriskende præg, som man ikke finder magen til andre steder i København.

På menuen finder man klassiske retter og moderne fortolkninger af antipasti, supper, pasta, pizza, risotto, kødretter og desserter. Prisen ligger omkring 275-299 kroner for tre-fire retter. Vinene er selvfølgelig også italienske og tæller Valpolicella, Brunello, Amarone og Chianti-vine (195-445 kr. per flaske).

SE HELE MENUEN ( eksternt link)

Michelinkok på vej

1. februar får restauranten dog ny kok, så der kommer til at ske ændringer på menukortet. Formodentlig store ændringer. Den nye kok har nemlig de sidste tre år arbejdet på den italienske michelinrestaurant på Christianshavn, Era Ora.

LÆS ARTIKEL

LÆS ARTIKEL

Nu er han klar til nye udfordringer og regner med at præsentere Retro Gustos gæster for både klassiske bistro-menuer og fornemme 'degustation'-menuer med seks-syv retter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden