Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lækkerbid. Hvad end man kan lide sine pandekager med sirup, calvdos eller skinke, så kan man få sine ønsker opfyldt hos nogle af Københavns fremmeste pandekagebagere.
Foto: THOMAS BORBERG

Lækkerbid. Hvad end man kan lide sine pandekager med sirup, calvdos eller skinke, så kan man få sine ønsker opfyldt hos nogle af Københavns fremmeste pandekagebagere.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Byens lækreste pandekager

IBYEN viser vej til de bedste crêpes, galettes og amerikanske pandekager.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efterårets regn og rusk er en genial undskyldning for comfort food, som amerikanerne kalder det, når mad er ukompliceret, tung og tilfredsstillende.

Og hvilken spise er mere komfortabel end pandekager?

IBYEN har fundet de flade, bløde kagers bedste ambassader i København.

Ny crêpe-restaurant

Om bag Torvehallerne ved Israels Plads har et dansk-fransk par netop åbnet en ærkefransk restaurant, hvor den russiske restaurant Izbushka tidligere lå.

Her kan man smage sig igennem en lang række mættende madpandekager (galette). For eksempel La Petanque med bacon, skinke, æg, champignon, ost og purløg, én med gedeost og spinat eller den mandlige indehaver Yannicks specialitet, hvor franskløgkompot og ansjoser indgår i boghvedepandekagens fyld. Priserne går fra 48-99 - den dyreste er med laks fra Daniel Letz.

Hvis man har mere appetit efter noget sødt, kan man for eksempel bestille 'Suzette' - crêpes med syrlig-sød citronsauce, en 'La Breton' med saltet karamelcremede, en omgang flamberede pandekager med rom, calvados eller Grand Marnier, varianten med kastanjecreme eller den børnevenlige med nutella (36-60 kroner).

La Petanque har også andet end de flade kager på menuen - såsom chèvre chaud, croque monsieur, snegle og fiskesuppe.

Dertil kan man selvfølgelig bestille franske favortidrikke som rødvin og café au lait, men også specialiteter som den vinøse franske cider fra Bretagne, traditionelle aperitif-vermouth-drikke som 'Lillet Blanc' (sød og kølig), Noilly Prat og Dubonnet Rouge.

La Petanque, Rømersgade 9, 1362 Kbh. K. Ti.-sø. 11.30-22.

LÆS

Rasmus Klumps pandekager

Det kan meget vel være Rasmus Klump-bøgerne, der har plantet kimen til, at pandekager forbindes med comfort food. For når den brune bjørn med polkaplettede røde bukser og blå tophue har været ude på eventyr med sit menageri af dyrevenner, venter mor altid derhjemme med en enorm stak pandekager.

I Rasmus Klump Pandekagehus i Tivoli kan man både få søde dessertpandekager med chokoladesauce og softice, rørsukker eller syltetøj og madpandekager med f.eks. skinke/ost, oksekød eller kylling/bacon (50 kroner)

Priserne ligger omkring 40-60 kroner.

Rasmus Klumps Pandekagehus, v. H.C. Andersen Slottet, åbent i hele uge 42-43 i Tivolis åbningstider: Sø.-to. kl. 10-22, fr.-lø. kl. 10-23

LÆS ARTIKEL

De tykke amerikanske hos O's

Amerikanske pandekager har deres helt egen plads i mange hjerter, men det er få københavnersteder, der mestrer kunsten af få den svampede, men dog luftige konsistens rigtig.

O’s American Breakfast and Dinner i Gothersgade er dog et af de steder, der har styr på det.

Kælderrestauranten gør sig i gedigne amerikanske køkkenklassikere, og en af dem er pancakes, der serveres som sidedish til morgenmadsudvalget, der serveres indtil klokken 17.

For 45 kroner får du to stk. tallerkenstore, puffede pandekager med sød vanillesmag og en imponerende sugeeffekt, der sørger for at den medfølgende ahornsirup ikke går til spilde.

Bed den søde betjening om kaffe med diner-style refill fra kanden til at skylle dine pancakes ned med. Så er det ligetil at tage lille tankerejse til en morgen i Guds eget Land, mens Billie Holiday kigger ned fra væggen og Diana Ross trykker den af i højtalerne.

O’s American Breakfast and Dinner, Gothergade 15, 1123 Kbh K, Åbent mandag-fredag 9.30-22.00, lørdag-søndag 03.00-22.00
Mere info på Osamarican.com

LÆS

Den franske klassiker

La Galette er en Pisserende-klassiker, som er mere dedikeret til pandekagen end nogen anden restaurant i København.

Stedet har sit navn fra Galette’en, den franske udgave af madpandekagen, som er grundstenen i menuen. Den er lavet af boghvedemel, fyldt med kød, ost, fisk eller grøntsager, og vigtigst af alt, ikke sød i dejen.

Den stemningsfulde baggårdsrestaurant byder på 22 forskellige galette-variationer med alt fra røreæg til hakkebøf. Prøv vinderkombinationen ’Idefix’ med gedeost og spinat til 80 kroner eller ’Saint Malo’ med kaviar, Daniel Letz-laks, créme fraiche og salat (110 kr.).

Er der stadig plads, kan du slutte måltidet af med en dessertcrêpe lavet på hvedemel og med sødt fyld - for eksempel kandiserede æbler flamberet i calvados.

La Galette, Larsbjørnsstræde 9, baghuset, 1454 Kbh K, åbent ma.-lø. 12-16 og 17.30-22 samt sø. 16-22 Mere info på La Galettes website

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL

De søde cafe-pandekager

Pandekager kan klare sig alene, men bliver kun bedre af at have andre lækre sager omkring sig.

Det ved de i kældercaféen Kalaset i Vendersgade, hvor pandekagerne er tykke, gyldne sager med flere forskellige slags mundvandsdrivende tilbehør: En blåbærpandekage står til 49 kroner, valnødder og hindbær-variationen til 55 kroner og banan-chokolade-kokos til 59.

Hvis din søde tand simpelthen ikke kan få nok, kan du skylle dem ned med en kop varm chokolade med marshmallows i.

Pandekagerne på Kalaset laves fra grunden af og serveres frem til klokken 16.

Kalaset, Vendersgade 16, 1363 Kbh K, ma. fr. 11-22, lø. 10-22, sø. 10-21

LÆS ARTIKEL

NB: Dele af guiden har været bragt tidligere på iBYEN.dk.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

    Du lytter til Politiken

    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

    Henter…

    Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

  • Du lytter til Politiken

    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

    Henter…

    I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

  • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden