0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fødevarestyrelsen: Makrelpålæg er sundt

Dåsemakrel kan sagtens være en del af den ugentlige anbefalede mængde fisk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sund spise. Makrellen er en god kilde til vigtige vitaminer, men lad være med at overdrive indtaget, lyder rådet fra Hanne Høberg Hansen, bromatolog og ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kan det passe, at makrel i tomat er sundt? Svarer dåsemaden ikke snarere til at spise ketchup tilsat lidt plukfisk? Og kan der overhovedet være nogle nyttige stoffer tilbage i konserves med en holdbarhed på flere år?

Ja, nej og ja, lyder svarene, når man spørger Fødevarestyrelsen.

Makrel i tomat kan sagtens gøre det ud for nogle af de 200-300 g fisk, styrelsen anbefaler, at voksne og store børn spiser om ugen.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere