Mad. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes fuldt, til de er omkring seks måneder. Styrelsen anbefaler desuden delvis amning til 12 måneder eller længere.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Mad. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes fuldt, til de er omkring seks måneder. Styrelsen anbefaler desuden delvis amning til 12 måneder eller længere.

Nyt om mad

Tivoli-restaurant smed ammende kvinde ud

Tivoli beklager, men fastholder, at restauratørerne må lave deres egne regler.

Nyt om mad

En kvinde er ifølge et indlæg på Tivolis Facebook-side blevet vist bort fra Tivolis Bodega og Vinstue, fordi hun ammede sit barn på seks måneder.

Kvinden og hendes familie havde ellers netop valgt restauranten, fordi der sad mange andre børnefamilier udenfor, og kvinden og hendes familie var de eneste, der sad indenfor, og ifølge kvinden selv foregik amningen diskret under et tørklæde.

skriv:

Maden var betalt og stod på bordet, da hun fik beskeden af tjeneren: »Det kan du godt pakke væk, det der«.

»Det endte med, at vi måtte efterlade vores mad, som vi lige havde købt, da man jo ikke kan forklare en baby på seks måneder, at det ikke er spisetid alligevel«, skrev kvinden efterfølgende på Tivolis Facebook-væg til tilføjede, at hun oplevede optrinnet som ydmygende.

Ammedebatten ruller
Episoden fandt sted torsdag, og på et halvt døgn fik indlægget over 1.000 kommentarer, inden kvinden selv valgte at slette indlægget, da hun ikke følte sig parat til at være hovedperson i ammedebatten, som hermed ruller igen.

Nogle mener, at det er en rettighed at amme på offentlige steder som for eksempel i busser, parker, cafeer og restauranter.

Andre mener, at det er for meget og betegner det i grader fra upassende til perverst.

Hvad siger loven
Danmark har ingen lovgivning på området, mens lande som for eksempel Skotland sikrer kvinders ret til offentlig amning ved lov.

Siden kvinden slettede indlægget på Tivolis Facebook-side i dag ved middagstid, er andre debattråde opstået, hvor folk forlanger en undskyldning fra Tivoli for at have smidt kvinden ud.

»Jeg (er) som kvinde og dansker dybt forarget over, at jeres restauranter forviser ammende kvinder. I bærer ansvar for hvordan jeres restauranter vælger at behandle parkens kunder, og jeg savner et svar fra jer på alle de mange posts, der i dag er strømmet ind på jeres Facebook-side. Hvad er jeres holdning til hændelsen?«, spørger Ane Marie Fjelstrup blandt andet.

Tivoli fastholder, at restauratørene selv bestemmer

Kommunikationsmedarbejder i Tivoli Simon Verheij understreger, at bortvisningen af kvinden er et enkeltstående tilfælde.

»Tivoli undskylder overfor kvinden, og vi har tænkt os at tage en snak med den restauratør, det handler om«, siger han til ibyen.dk.

Dog har de enkelte restauratører fortsat lov til at lave deres egne retningslinjer, og Tivoli forlanger ikke, at de retningslinger skal markeres synligt, så gæsterne på forhånd ved, hvad der er tilladt hvor.

»Vi tror på, at folk kan ordne det i god tone og vil helst ikke lave regler. For eksempel kan man jo forvente, at man må amme i en restaurant, hvor der er børn. Og ellers er det en god ide lige at spørge først«, siger Simon Verheij.

Han understreger også, at Tivoli ikke sletter kommentarer på Facebook, men at kvinden selv har valgt at slette sit indlæg. På facebook skriver Tivoli selv:

»Efter Tivolis opfattelse, skal vi prøve at vise hensyn begge veje. De enkelte restauranter i Tivoli har lov til at lave egne retningslinjer, som passer til restaurantens publikum og koncept. På Bodega, som primært er en vinstue for voksne, har man oplevet, at gæster har forladt stedet på grund af amning i lokalet«.

Tivoli henviser i øvrigt til havens 'Puslehuset', som er indrettet med ammestole, bleer og puslepladser.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce