Taxa. Ejerne af den nye cafe Taxa står også bag den populære Cafe Pixie (billedet) på Østerbro.
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Taxa. Ejerne af den nye cafe Taxa står også bag den populære Cafe Pixie (billedet) på Østerbro.

Nyt om mad

Ny cafe åbner i hipt Nørrebro-kvarter

Nørrebro får nyt sted med vietnamesiske sandwich, kølige drinks og egen øl.

Nyt om mad

Mændene bag velrenommerede københavnercafeer som Pixie, Granola og det nu lukkede Verdens Mindste Kaffebar åbner nu et nyt sted på pladsen ved Stefansgade/Hørsholmgade på Nørrebro i København.

Det nye sted døbes Taxa, og ifølge ejerne bliver der givet fuld skrue på både mad og drinks i de nye lokaler. Navnet Taxa er valgt af en særlig grund.

»Lokalerne husede en taxaklub, hvor taxachauffører kunne komme ind og lave en lille ostemad, drikke kaffe eller spille kort«, forklarer Peter Ahlmann.

Dermed får kvarteret omkring Jægersborggade nu en ny cafe, hvor man kan drikke kaffe, nyde drinks eller gå på opdagelse i et omfattende menukort.

Bestil en vietnamesisk sandwich Blandt andet vil gæsterne kunne sætte tænderne i de vietnamesiske sandwich Bahn Mi So, som blandt andet indeholder langtidsstegt svinekød, syltede grøntsager samt salat og koriander.

»Vi prøver at ramme rigtig bredt med aftenkortet. I det område vi kommer til at ligge i, er der rigtig mange aldersgrupper og prisgrupper. Der skal både være chili con carne til studerende, steak frites med bearnaisesauce til svigerforældre, der tager børnene med på cafe og burgere og salater til børnefamilierne«, siger Peter Ahlmann, som er medejer af stedet til politiken.dk.

Retterne, som også inkluderer frisk fisk i weekenden, en nyfortolkning af cafeburgeren og asiatiske salater vil lægge sig i prislejet 75 til 150 kroner.

Om aftenen er det meningen, at cafeen forvandles til et cocktail-sted. Her har man hentet en bartender ind fra Vesterbro-cocktailbaren 'Boutique Lize', som vil stå for at udvikle et drinkskort.

Her har man også etableret et samarbejde med Indslev Bryggeri, som leverer stedets 'egen' øl. Drinks kommer til at koste mellem 65 til 80 kr., mens man kan snuppe sig en øl for mellem 30 til 50 kr.

Serverer også morgenmad

For de morgenfriske vil man mandag til fredag satse på at lave morgenmad til områdets beboere. Her er det tanken, at man for 40-45 kroner får en tallerken med et par skiver økologisk skæreost, friskbagt brød, friskpresset juice og et ukogt æg, som man selv skal koge i en æggekoger.

Tanken er, at folk selv skal være aktive i forhold til at lave morgenmåltidet, så man kommer hinanden ved på kryds og tværs.

Til sommer vil cafeen udnytte den store plads foran cafeen til udendørsservering. I alt vil cafeen kunne huse 50-60 siddende gæster og op mod 100 gæster på pladsen udenfor.

Taxa åbner senest 1. april. Cafeen har i første omgang bevilling til klokken 24 i weekenderne, men indehaverne arbejder på at få den forlænget til klokken 02.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden