Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Café 8-tallet bliver snart indviet tæt på Amager.
Foto: PR

Café 8-tallet bliver snart indviet tæt på Amager.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny Ørestadscafé frister med »byens flotteste udsigt«

Café 8-tallet åbner i Bjarke Ingels nye bygning på kanten af Kalvebod Fælled.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke just lækre caféer med masser af god mad, der præger bybilledet i Ørestad.

Faktisk skal man kigge godt og grundigt efter i bydelen på Amager, hvis man overhovedet skal få øje på noget, der minder om et myldrende storbyliv.

Men det vil en ny café, 8-tallet, i Bjarke Ingels Groups nye bygning af samme navn i Ørestad Syd, nu gøre op med.

LÆS ARTIKEL

Søndag i næste uge åbner 8-tallet i stueetagen i boligbyggeriet, der rummer 474 byhuse, lejligheder og penthouses med udsigt til Kalvebod Fælled.

Salget og udlejningen af boligerne er netop sat i gang, og ejeren af bygningen, Høpfner A/S, håber, at den nye café kan være med til at skabe liv og trække nysgerrrige boligsøgende til.

»Man hører jo tit, at folk beklager sig over, at der ikke er et sted, hvor man kan sætte sig og få en kop kaffe i Ørestad. Så vi vil sørge for, at det i hvert fald ikke er det, der afholder folk fra at komme ud til Ørestad Syd«, siger adm. direktør Svend Blem Sørensen.

Helt ude i naturen
8-tallet ligger på Robert Jacobsensvej, der hvor Københavns største fredede naturområde begynder, og et kort stykke efter metroens endestation i Ørestad, Vestamager.

Der er med andre ord masser af frisk luft og ro i nærheden af den nye café, der frister med en terrasse ved spejlbassinet, hvor man kan kigge direkte over på græssende køer.

Hvilket passende kan gøres i magelighed i en af caféens 10 liggestole ud til det 8-tallet selv kalder »byens flotteste udsigt«.

Brunch alle dage
Man kan også vælge at tage plads indenfor, hvor man både kan spise i 8-tallets bar og lounge eller ved et langbord og caféborde.

På menuen i køkkenet er der bl.a. brunch hver dag, i weekenden ’Brunch ekstra’ med eksempelvis frittata med gedeostemousse og frisk basilikum eller Eggs Benedict.

Der er desuden take away på hele kortet og på dagens ret, som man, hvis man har brug for endnu mere natur i Ørestad, kan tage med over på naturlegepladsen på fælleden.

Og hvis man er i humør til at prøve andre af Ørestads caféoplevelser af, når man alligvel er på de kanter, bør man samtidig sætte kursen mod Foodshop no. 55 i VM Bjerget. En café, der med sin høje standard for længst har givet lidt tiltrængt liv til den udskældte bydel.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden