0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Lav mad med Nordens olivenolie

Den er smuk, den er lokal, og den er sund, men rapsolien smager ikke godt. Tina Scheftelowitz tager hånd om problemet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Derude, hvor jeg bor, brøler rapsmarkerne i øjeblikket så smukt, så smukt mod den blå himmel.

Det er et syn for guder og godtfolk, som jeg nyder hver eneste dag i de uger, markerne står i neongul blomst – og som heldigvis kan købes på flaske året rundt.

Trendy, dansk og sund
Det er ikke noget nyt at udvinde olie af frøene fra rapsplanterne. Men den koldpressede rapsolie er de seneste par år gået hen og blevet trendy, anført og synliggjort af landets fremmeste kokke, der ynder at bruge de gyldne dråber i det nordiske køkken.

Fra producenternes side er der gjort et stort stykke arbejde for at udvikle og forfine rapsoliens smag og duft og markedsføre olien som Nordens svar på olivenolie.

Det er da også en olie, jeg har lyst til at bruge i mit køkken; den er flot at skue, den er dansk (= lokal), og den er sund.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts