Foto: JAN GRARUP
Nyt om mad

Drop staniol, når du smører madpakker

Det er bedst at bruge madpapir, når du pakker frokosten ind. Staniol er 30 gange værre for miljøet end madpapir.

Nyt om mad

Brug madpapir, ikke staniol, når du skal pakke madpakken ind. For staniol sviner i den grad miljøet til.

Det skriver Nyhedsavisen.

»Staniol har altid været en miljømæssig gyser. Det bliver nemlig lavet af aluminium, som er meget enegikrævende at udvinde«, siger miljøingeniør Jacob Sørensen fra Informationscenter for Miljø og Sundhed.

Madpapir belaster også miljøet, men slet ikke i samme grad.

»Madpapir er såkaldt fedttæt papir, hvor fibrene er presset sammen ved hjælp af kemikalier«, siger han.

Spar 14 kilo CO2

Bruger man madpapiret, ender det med en belastning på kun 2 gram CO2. Beslutter man sig derimod for staniol, er belastningen på 72 gram CO2, der således er over 30 gange værre for miljøet.

»Det betyder, at du kan reducere din CO2-udledning med 14 kilo CO2 per år ved at skifte til madpapir, hvis du hidtil har pakket din madpakke i staniol 200 gange om året«, lyder rådet fra miljøingeniøren.

Til sammenligning opfordrer Klima- og Energiministeriet danskerne til hver især at skære 1000 kilo ned på deres årlige CO2-udslip.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden