På den koreanske restaurant O Mo Nim på Vesterbro griller man selv de papirtynde skiver kød til retten Bulgogi ved bordet.
Foto: CAMILLA STEPHAN

På den koreanske restaurant O Mo Nim på Vesterbro griller man selv de papirtynde skiver kød til retten Bulgogi ved bordet.

Nyt om mad

konbae Guide: Spis som i Korea

Det koreanske køkken med gærede grøntsager og grillede indslag er værd at stifte bekendtskab med. iBYEN guider til fem koreanske spisesteder.

Nyt om mad

Frokost, middag og take away På Gammel Kongevej er den kinesiske restaurant Double Happiness netop blevet omdannet til en japansk-koreansk restaurant med navnet Miga.

Her er der små bonsaitræer og keramik i vinduet, restaurantlokalet er enkelt indrettet med højryggede træstole ved træborde, og på de hvide vægge hænger sort/hvide tegninger. Menukortet er dog langt fra minimalistisk.

Prøv blandt andet koreanske specialiteter som Bibimbab (105 kroner), som består af en krydret sauce med oksekød og grøntsager. Den serveres med ris, suppe og den traditionelle koreanske tilbehør kimchi, som er syrlige eller søde gærede grøntsager (lidt pickles-agtige i smagen).

Den mere basale frokost Miga Kimbab (105 kroner) består af en risbolle med grøntsager og misosuppe.

Hvis man besøger til Miga til aftensmad er desserten altid inkluderet i prisen, og til hovedret kan man blandt andet bestille grill-retten Bulgogi med kylling, svinekød eller oksekød (i papirtynde skiver) til 170 kroner.

Specialiteten er Tongul, som er en ret med oksekød og 'alt godt fra havet'. Den tilberedes ved bordet, og kan kun bestilles ved minimum to kuverter (250 kroner per person).

Restaurant Miga, Gammel Kongevej 33B, 1610 København V, telefon 33 23 36 67, åbent til frokost mandag-lørdag 12-15 og til aften mandag-lørdag 17-23 (køkkenet lukker 21.30)

Te og koreanske speciliteter
I den lille butik/tehus House of Korea kan man få et indblik i den koreanske te-kultur, som ikke nødvendigvis har noget med tradtionelle teblade at gøre.

Koreansk te består i stedet for det meste af rødder (som ingefær, ginseng og lakridsrod) og blomster som krystantemum og lotusblomst og te lavet af majs og boghvedekorn. Altsammen ingredienser fra koreansk urtemedicin. Derfor har de koreanske teer typisk en mild medicinsk effekt.

Hvis man vælger at tage plads i salonens specielle møblement (både stole og bord er skåret ud af et stykke træ), kan man smage presset seksårs-ginseng (dampet og presset i tre dage) eller husets specialitet: en koreansk urtemedicinte.

Dertil kan man bestille enten en tangrulle med ris eller en let anretning med ris, stenbiderrogn og salat.

House of Korea sælger desuden koreansk kunsthåndværk og har især et stort udvalg af rispapir. Tehuset vil også på sigt arrangere te-ceremonier og aftener, hvor man kan se, hvordan rispapiret fremstilles.

House of Korea, Nansensgade 24, København K, telefon 51 94 83 33 / 33 14 09 24, mandag-fredag kl. 11-18 og lørdag klokken 11-14.

Billigt på Vesterbro

Foto: STEPHAN CAMILLA

Hvis du befinder dig på Vesterbro, skulle du prøve at spise koreansk på Gasværksvej.

Udvalget af retter er smalt, men råvarerne friske. Stedet er småt, der kører koreansk tv i baggrunden, så stemningen er autentisk.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På hvert bord er der gasblus, for gæsterne er selv med til at tilberede maden. Derfor får du udleveret en varm vaskeklud ved ankomsten, så fingrene er rene til kokkerierne.

Det lille overskuelige spisekort har Bulgogi, det vil sige grillretter, som det centrale, men det er værd at forsøge sig med et par af forretterne - for eksempel 'Fæ', som er råmarineret, stærkt krydret blæksprutte.

O Mo Nim, Gasværksvej 21, 1656 Kbh. V, Tlf.: 33 31 52 20, åbent onsdag - søndag: 17 - 21. Lukket mandag og tirsdag

Menu med syv retter

Den japansk-koreanske restaurant Sakura er enkelt indrettet med lyse møbler og blomsteropsatser.

Menuen byder på både sushi, japanske yakatori-retter og den klassisk koreanske Bulgogi, som er marineret kød og grøntsager med koreansk chilipasta serveret på grilltallerken.

Man kan også smage Bibibam, som består af ris med en stærk sauce med oksekød og grøntsager. Mest for pengene får man dog, hvis man vælger en af Sakuras to syvretters menuer til omkring 350 kroner.

Sakura, Møntergade 22 København K, Telefon: 33 13 11 89, åbent mandag - lørdag 17-23. Lukket søndag. Køkkenet lukker 21.30

Småt og godt i paladset

Hvis man følger Havnegade og drejer ned ad Peder Skramsgade finder man et par trin op fra gadeniveau den lille hyggelige Korean Palace. Restauranten er stiligt indrettet med store vinduespartier ud mod gaden og små papirlamper i loftet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På menuen er et lille udvalg af koreanske retter med fire 'dinner sets' og fem supper. Her kan man også grille Bulgolgi ved bordet - det koster 170 kroner inklusiv ris, kimchee, salatblade og krydrede grøntsager.

Supperne koster fra 120-150 kroner, og man kan vælge mellem for eksempel oksehalesuppe med grøntsager og ægnudelsuppe med grøntsager.

Korean Palace, Peder Skrams Gade 15, 1054 København K, telefon 33 14 93 30, telefon 33 14 93 30, åbent mandag-lørdag 17-22. Søndag lukket.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce