Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
De fleste ismaskiner laver fin is. Testvinderen slår konkurrenterne, fordi den optager mindre plads i fryseren.
Foto: JACOB EHRBAHN

De fleste ismaskiner laver fin is. Testvinderen slår konkurrenterne, fordi den optager mindre plads i fryseren.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den dyreste ismaskine laver dårlig is

Nogle steder i skålen er isen stivfrossen, andre steder er den ligesom soft ice. Den dyreste ismaskine skuffer i test.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Solmodne bær fra haven og frisk fløde.

Hjemmelavet is er ren luksus, og er hverken svært eller kostbart, når først maskinen er i hus.

Til gengæld er der stor forskel på, hvad ismaskinen koster og stor forskel på, hvad du får for pengene. Det viser en test foretaget af levnedsmiddelteknikker Lone Lysdal fra Arla i Århus.

Kræver røremaskine
Testens dyreste, er fra amerikanske og kræver ikke alene en udskrivning på 799 kr., men også, at man i forvejen har den røremaskine, som ismaskinen skal kobles på.

Til gengæld viser røremaskinen sig at arbejde dårligt sammen med is-skålen. Den kan simpelthen ikke røre så langsomt, som is-produktionen kræver, påpeger Lone Lysdal.

Dyr og dårlig løsning
Resultatet bliver, at den is, der kommer ud af Kitchen Aid-maskinen er stivfrossen nogle steder og for blød andre steder.

”Bunden er stivfrossen, og toppen er blød. Det er en dyr og dårlig løsning”, vurderer Lone Lysdal.

Fylder meget i fryseren
Ligesom næsten alle maskiner har Kitchen Aid desuden den ulempe, at der skal gøres plads til hele maskinens skål inde i fryseren.

Det slipper man kun for med ismaskinen , der løber af med sejren fordi den samtidig laver god is, har et stort doseringshul og kan indeholde lige så meget is, som angivet i instruktionen.

Det har flere af de andre maskiner problemer med.

Skubber låget af
”Flere af dem skriver, at de kan lave en større ismængde end de faktisk kan – når det så fryser og bliver stift, så skubber det låget af”, siger Lone Lysdal.

Det gælder blandt andet maskinerne fra og og

Udtageligt fryseelement
Philips-maskinens store fordel er det udtagelige fryseelement, som er en del lettere at finde plads i fryseren blandt frosne ærter, tigerrejer og hakket oksekød. Skal man lave meget is, er det desuden en mulighed at købe ekstra fryseelementer, så der altid er et nyt klar.

Ulækker lækage
Testens store skuffelse udgår efter første portion is, da der siver blå frostvæske ud i samlingen mellem inder- og yderskål. Lone Lysdal kalder det ”decideret ulækkert”, og har i det hele taget ikke meget til overs for maskinen fra Nemox.

Slip-let-belægningen får en ordentlige ridse, da hun skraber isen ud af skålen og doseringshullet gør det næsten umuligt at tilsætte ingredienserne, uden at løfte låg og motordel af maskinen.

Klik på de enkelte ismaskiner nedenfor og læs mere om resultaterne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden