Koloniherre. klubbens grafiske identitet er skabt af den russiske kunstner, Eldar Sky, der i overvejende grad laver art work til computerspil.
Foto: Eldar Sky

Koloniherre. klubbens grafiske identitet er skabt af den russiske kunstner, Eldar Sky, der i overvejende grad laver art work til computerspil.

Nyt om mad

Fra disk til boheme: Laurits Betjent bliver til Kolonien

Folkene bag Zoo Bar og Cykelbanditten har skabt et nyt nattelivssted.

Nyt om mad

80 år holdt det, Laurits Betjent. Men nu er det væk. Helt væk. I stedet åbner nu klubben Kolonien.

Bag stedet – om ikke ligefrem bag baren – står en trio bestående af Jacob Guldager (cykelkæden Cykelbanditten), Rasmus Skousen (kreativ chef på Cover) og Peter Koerner, der i 1996 åbnede Zoo Bar i Kronprinsensgade. Den er siden genåbnet under nye ejere i Sværtegade.

LÆS ARTIKEL

Nu har trioen, der tidligere stod bag natklubkonceptet KAT, kastet kærligheden på Laurits Betjent.

I sin tid vandingshul for digtere og politikere (fra Christiansborg lige overfor) men i sine sidste års levetid mest kendt for at være et højtråbende after-ski agtigt diskotek.

Stemningen på Kolonien bliver ikke ulig festen på det gamle Zoo Bar. Tilfældig og uhøjtidelig. Det lover Peter Koerner i hvert fald.

»Jeg tror et langt stykke hen ad vejen på tilfældigheder. Tingene skal opstå af sig selv og folk må gøre, hvad de har lyst til«, siger medejeren, der beskriver sit nye sted som »et lystdrevet og karakterfuldt sted, hvor man lige smutter hen, hænger ud og måske stikker en finger i den spontane fest«.

Vel at mærke i et lokale, der har to dj pulte og et Function One-anlæg.

Inventar fra rejser
Kolonien er i to etager. Bar i bunden og klub med dansegulv ovenpå. Fælles for lokalerne er, at det meste af inventaret, møbler, lamper, tapet er noget, ejerne selv har taget med hjem fra rejser i udlandet.

Ud over det skal navnet Kolonien ikke tages for andet og mere end at det dækker over en gruppe mennesker, der har slået sig ned eller opholder sig et bestemt sted ofte med udgangspunkt i en fælles baggrund eller interesse.

Sidder man som læser og undrer sig over, hvad der blev af stedet Stranden, der i løbet af sommeren lå på samme adresse, er det nu helt væk. Det var en slags midlertidig foranstaltning, mens Kolonien blev bygget færdig.

GUIDE

Fredagsbar og gæste-dj's

Stedets fortid som bohemeværtshuset Laurits Betjent fornægter sig ikke. Blandt andet vil der hver weekend være ’fredagsbarstemning’ med gæstedjs.

Åbningsfesten i aften er med blandt andre skuespiller Emma Leth og fotografen Philip Messmann bag pulten.

Dagen efter – i morgen lørdag - tropper vennerne fra kaffebaren Kompa'9 på den anden side af gaden op med deres venner og deres udvalgte dj’s.

ANMELDELSE

Baggrunden for trioens lyst til overhovedet at åbne Kolonien er da også »de tre fyres lyst til igen at samle et interessant miks af byens aktører, dj’s, modeller, forretningsfolk, skatere, kunstnere og andet godtfolk til stemningen af en intim fest«.

Ikke desto mindre er priserne på barkortet sat på et niveau, hvor de fleste bør kunne være med. En øl koster 30 kroner, sjusser koster 55 kroner og cocktails går for 70 kroner.

Åbningsfesten i aften fredag kl 21 er endnu billigere. Der er nemlig gratis øl og shots til de tidligt ankomne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden