Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På meget få kvadratmeter kan Værnedamsvej blandt andet tilbyde den genoplivede Granola og den nye designbutik Das Ost.
Foto: Jacob Ehrbahn

På meget få kvadratmeter kan Værnedamsvej blandt andet tilbyde den genoplivede Granola og den nye designbutik Das Ost.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

strøgtur Guide: Værnedamsvej summer af liv

iBYEN guider til oplevelser på den travle, smalle og hyggelige indkøbsgade mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Granola Den lille retrocafé, som hurtigt vandt sig en fast fanskare med sin gode kaffe, morgenmad, is og chokolade, lukkede i starten af året deres hyggelige baggårds-butik.

For et par måneder siden åbnede Granola så i nye, større lokaler på den modsatte side af Værnedamsvej, da de overtog grønt- og frugtforretningen Kiwi & Mango.

I det nye sted kan man blandt andet nyde kiksekage, tykmælk og citronfromage. Mens kaffen fortsat serveres med fin 'latte art'.

Granola gør sig også i frosne lækkerier som milkshakes og isdesserter af den traditionelle slags i fed, lækker fløde - for eksempel bananis med chokoladestykker (med rigtige bananer), vanilleis med karamel og den italienske klassiker zuppa inglese, der er lavet på kage, flødeskum, dessertvin og mørk chokolade.

Granola, Værnedamsvej 5, 1619 København V, telefon 33250090. Åben hver dag 7-19.

Falernum
Træstole, forskellige mørke langborde og vægreoler af vinkasser spreder masser af hygge blandt gæsterne i Kenn Husteds vinbar, Falernum, som siden åbningen i marts har trukket et trofast, stort publikum til alle ugens dage.

Dermed har Husted, der også driver Bibendum og Panzón, samt Props Coffee Shop og Zum Biergarten, skabt endnu en vinbar, som er et hit blandt lokalbefolkningen.

Falernum har åbent hele dagen. Der er grøn mad om morgenen fra klokken 8.00, hvor folk på vej på arbejde kan forsyne sig med hjemmebag, hjemmelavet syltetøj, te og kaffe.

Om aftenen er der masser af højlydt snak og ægte fransk vinbarstemning på stedet, hvor man to personer kan nyde et gode måltid og et glas vin for tilsammen cirka 500 kroner.

, Værnedamsvej 16, 1619 København V, telefon 33223089. Åbent hver dag 08-24.

Smagen af Lykke
I gadens nye juicebar vil kunder, som har storsællert-bogen 'Kernesund Familie' af Ninka-Bernadette Mauritson liggende på natbordet, føle sig hjemme.

Menuen står nemlig på ernæringsrigtige juicer i varianter for både laktose-allergikere, gluten-allergikere og diabetikere.

I Smagen af Lykke kan man også komme forbi og købe juicer tilsat vitaminpulver, algeproduktet spirulina eller shots af hvedegræs, som indehaveren af juicebaren, Lykke Christoffersen, selv dyrker.

, Værndamsvej 6, 1619 København V. Mandag-fredag 8-17, lørdag 10-14.

Les Trois Cochons
For tre år siden åbnede Cofoco-drengene deres populære brasserie, som serverer gedigen mad til særdeles overkommelige priser.

Les Trois Cochons betyder tre små grise og er opkaldt efter en kendt restaurant i Paris, og fokus i spisestedet er indstillet på det fælles måltid for to.

Hovedretterne kommer på bordet i hyggelige kobbergryder a la det lille bondehus i Frankrig, og brasseriet er garant for robust velsmag i alle hjørner af kortet.

Regning per par, hvis man deler en flaske vin til mellemprisen 200 kroner, bliver den fornuftige pris af 650 kroner. Men en aften på Les Trois Cochons kan også gøres for 550 og maksimalt for 850 kroner.

, Værnedamsvej 10, 1619 København V, telefon 33 31 70 55.

Das Ost

Designbutik/caféen, som mildt sagt er inspireret af tysk design, holder til i Granolas tidligere baggårdslokaler. Her er der lamper og keramik på hylderne, sjove drikke på køl, knald på farverne og knitrende elektronisk musik i højtalerne.

Den 22-årige indehaver Carolina Pedersens smag går i retningen af 70'ernes pang-orange og plastik-lamper kombineret med nordisk design fra Muuto og Normann Copenhagen.

I gården udenfor er der siddepladser, så man kan sætte sig med en kop kaffe, en guarana- eller chilicola. Uanset hvad man vælger, er prisen 15 kroner.

Das Ost, Værnedamsvej 4, 1619 København V

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden