Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

minimenu. Restaurant Skov ved Viborg vandt med en tredelt minimenu. Køkkenchef Peter Daniel Madsen, kokkelev Rikke Elisabeth Holm (t.v.) og assistent Cecilie Sejr Laustsen stod bag vinderen.
Foto: Annette Nyvang

minimenu. Restaurant Skov ved Viborg vandt med en tredelt minimenu. Køkkenchef Peter Daniel Madsen, kokkelev Rikke Elisabeth Holm (t.v.) og assistent Cecilie Sejr Laustsen stod bag vinderen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Djursland gris tilberedt i hø og gran vinder Nordic Taste

Restaurant Skov ved Hald Sø ved Viborg vandt ved Nordic Taste.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da stemmerne i går var talt op ved Nordic Taste stod det klart, at det var Restaurant Skov på Niels Bugges Hotel ved Viborg, der vandt Politikens Nordiske Gaffel.

Restaurantens smagsprøver fik 368 af publikummernes stemmer. Som en af de mange besøgende spontant udbrød: »Det er både smukt og velsmagende«.

Smagsprøverne med chips lavet på tørrede karljohansvampe og brunede løg med en svampemajo var en lille snack.

Djursland gris tilberedt i hø og gran med en creme af vilde urter, kantareller og syltede granskud og toppet med tallerkensmækker og ristet malt var hovedretten. Og desserten var så hjemmelavet hyldesaft.

LÆS ARTIKEL

Køkkenchef Peter Daniel Madsen fra Restaurant Skov havde forberedt sig i en uge, men havde ikke regnet med at vinde:

»Når man tager fra Jylland til København er man ydmyg, men nu skal diplomet hjem og hænge på væggen«.

På andenpladsen kom Restaurant Salt med en kalvetatar med sandrejer, kirsebær og peberrod toppet med ristet rugbrød, den ret fik 303 stemmer.

På tredjepladsen kom Restaurant Marv&Bens svinehoved, der var friteret og serveret med en urtecreme og lidt fermenteret sødskærm. Den fik 252 stemmer.

Det er tredje gang, at Nordic Taste afholdes under Copenhagen Cooking.

Gæsterne havde købt et klippekort til 10 smagsprøver, som de frit kunne vælge hos knapt 20 restauranter. Den bedste smagsprøve kunne gæsterne derefter tildele en gaffel.

Sidste år var det også en jysk restaurant, der løb af med sejren. Her vandt Schakenborg Kro med en ret med saltrejer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden