minimenu. Restaurant Skov ved Viborg vandt med en tredelt minimenu. Køkkenchef Peter Daniel Madsen, kokkelev Rikke Elisabeth Holm (t.v.) og assistent Cecilie Sejr Laustsen stod bag vinderen.
Foto: Annette Nyvang

minimenu. Restaurant Skov ved Viborg vandt med en tredelt minimenu. Køkkenchef Peter Daniel Madsen, kokkelev Rikke Elisabeth Holm (t.v.) og assistent Cecilie Sejr Laustsen stod bag vinderen.

Nyt om mad

Djursland gris tilberedt i hø og gran vinder Nordic Taste

Restaurant Skov ved Hald Sø ved Viborg vandt ved Nordic Taste.

Nyt om mad

Da stemmerne i går var talt op ved Nordic Taste stod det klart, at det var Restaurant Skov på Niels Bugges Hotel ved Viborg, der vandt Politikens Nordiske Gaffel.

Restaurantens smagsprøver fik 368 af publikummernes stemmer. Som en af de mange besøgende spontant udbrød: »Det er både smukt og velsmagende«.

Smagsprøverne med chips lavet på tørrede karljohansvampe og brunede løg med en svampemajo var en lille snack.

Djursland gris tilberedt i hø og gran med en creme af vilde urter, kantareller og syltede granskud og toppet med tallerkensmækker og ristet malt var hovedretten. Og desserten var så hjemmelavet hyldesaft.

LÆS ARTIKEL

Køkkenchef Peter Daniel Madsen fra Restaurant Skov havde forberedt sig i en uge, men havde ikke regnet med at vinde:

»Når man tager fra Jylland til København er man ydmyg, men nu skal diplomet hjem og hænge på væggen«.

På andenpladsen kom Restaurant Salt med en kalvetatar med sandrejer, kirsebær og peberrod toppet med ristet rugbrød, den ret fik 303 stemmer.

På tredjepladsen kom Restaurant Marv&Bens svinehoved, der var friteret og serveret med en urtecreme og lidt fermenteret sødskærm. Den fik 252 stemmer.

Det er tredje gang, at Nordic Taste afholdes under Copenhagen Cooking.

Gæsterne havde købt et klippekort til 10 smagsprøver, som de frit kunne vælge hos knapt 20 restauranter. Den bedste smagsprøve kunne gæsterne derefter tildele en gaffel.

Sidste år var det også en jysk restaurant, der løb af med sejren. Her vandt Schakenborg Kro med en ret med saltrejer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

  • 
    Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
    Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

    Henter…

    I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce