Reaktion. Løgismose, der driver flere fornemme restauranter, vil efter ny dokumentation af dyremishandling ikke længere importere foie gras. Fotoet er fra den britiske dyreværnsorganisation Vivas besøg hos andelever-producenten Ernest Soulard.
Foto: Viva!

Reaktion. Løgismose, der driver flere fornemme restauranter, vil efter ny dokumentation af dyremishandling ikke længere importere foie gras. Fotoet er fra den britiske dyreværnsorganisation Vivas besøg hos andelever-producenten Ernest Soulard.

Nyt om mad

Michelinrestaurant dropper foie gras

Efter nye afsløringer af dyremishandling fjerner Kong Hans andelever fra menuen.

Nyt om mad

Det er slut med at bestille foie gras på Kong Hans Kælder.

Løgismose, der står bag michelinrestauranten i det indre København, tager andelever af menuen som reaktion på, at den engelske dyreværnsorganisation Viva! har dokumentet, at ænderne tvangsfodres og mases ind i bure så små, at de ikke kan stå oprejst.

Den danske dyreværnsorganisation Anima har efter eget udsagn igennem flere år forsøgt at få restauranten i tale om problemerne med foie gras, men først efter den britiske avis The Mirror viste video- og billeddokumentation af opdrætsmetoden hos den franske producent Ernest Soulard, reagerer restauranten.

På Kong Hans' hjemmeside kan man nu læse:

»I forbindelse med afdækningen af de helt uantagelige produktionsforhold hos en navngiven fransk producent af foie gras, har Løgismose besluttet helt at stoppe med at sælge foie gras, såvel i vores butikker som på vores restauranter«.

»Selv om vi kun ganske få gange har fået leverancer fra den pågældende producent, så giver det ikke rigtig mening at gradbøje etikken på dette område. Andre leverandører har mere ordnede forhold, men er det godt nok? Vi tror grundlæggende på at dyrevelfærd og smag hænger sammen. Og den holdning tager vi nu konsekvensen af, så vi fremadrettet altså slet ikke handler med foie gras«.

Går efter butikker og højtprofilerede restauranter
Hos Anima glæder man sig over, at Løgismose tager ansvar i forhold til det organisationen kalder »dyremishandling på dåse«.

Kommunikationschef Thorbjørn Schiønning fra Anima melder, at organisationen nu vil fokusere på de butikker og højtprofilerede restauranter, der endnu ikke har droppet foie gras fra sortimentet.

LÆS

Den ny politik gælder for både Kong Hans Kælder, Falsled Kro, Løgismose Vinimport samt tre delikatessebutikker, der alle drives af Løgismose.

Også den britiske stjernekok Gordon Ramsey besluttede efter visningen i sidste uge af stoppe med at købe foie gras fra Ernest Soulard.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce