Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Der er masser af nye madoplevelser i vente. Ibyen.dk viser vej til seks nye restauranter i København.

Der er masser af nye madoplevelser i vente. Ibyen.dk viser vej til seks nye restauranter i København.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Seks helt nye restauranter

Prøv en natbuffet, et afslappet italiensk spiseri eller en topkoks nye sted.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tryne til hale i Kødbyen

Navnet er 'Nose2Tail', og hvis man har blot en smule flair for engelsk, fortæller det ganske kontant, hvad Kødbyens nye restaurant går ud på. Nemlig at anvende alt fra dyret - fra tryne til halespids - for at undgå madspild.

Det handler om bæredygtighed, og den nye, enkelt indrettede madbodega køber også ind hos små regionale, helst økologiske landbrug, så dagens menu vil blive bestemt af, hvilke dyr, der bliver leveret, og hvilke grøntsager, det er sæson for.

På 'Nose2Tail's menu finder man blandt andet flæskesvær med mayonnaise (30 kroner), rillette af gris (50 kroner), confit af and (50 kroner), charcuteri (50-180 kroner) og dagens ret til 160 kroner (man kan vælge mellem 'dyret' eller fisken).

LÆS ARTIKEL

Nose2Tail, Flæsketorvet 13A, 1711 København V, tlf. 3393 5045 / 88 88 88 88, åbent Ti.-to. 17.30-24, fr.-lø. fr - lø. 17.30-03. Lukket sø. og ma.

Tidlig og sen servering på Vesterbro

En ny vietnamesisk restaurant er åbnet lige ved Hovedbanegården på Vesterbro. Køkkenet styres af Lai Thi Minh, der tidligere har drevet flere kinesiske restauranter, men nu satser på vietnamesiske retter fra sit hjemland.

Restauranten tilbyder dog også kinesiske og danske indslag samt en buffet med vegetarretter, kød og fisk, salater, frugt og mere endnu. Og som noget særligt kan man her spise til klokken 02 hver nat og dukke op til morgenmad og brunch allerede fra kl. 7 hver dag.

Saxo Restaurant, Istedgade 10, 1652 København V, åbent alle dage fra 07-02 www.saxocafe.dk

Bistro bag Det Kongelige

En ny ejer har overtaget den tidligere Cafe Amsterdam og har forvandlet den til en moderne bistro. Men der er stadig moules frites på menuen, for det har længe været et trækplaster, der får gæsterne til at komme igen og igen. En stor omgang dampede blåmuslinger med fritter og aioli koster 95/169 kroner til henholdsvis frokost/aften.

Derudover byder frokostkortet finder på klassikere som burger (98 kroner), clubsandwich (85 kr.), suppe og salater, mens man om aftenen kan vælge mellem fire forretter, fire hovedretter og tre desserter (f.eks. kammuslinger, hummerbisque, lammeryg og chokoladefondant). To retter koster 235 kr. og tre retter fås for 285 kr.

Bistroen er i øvrigt praktisk at kende til, hvis man er til teater, for både Gamle Scene og Skuespilhuset ligger et smut fra spisestedet.

Becks Bistro, Holbergsgade 22, Kbh. K, tlf. 3312 6614. Åbent ma.-lø. 17-23.30. www.becksbistro.dk

Afslappet italiensk på Nørrebro

'Spiseri' har slået dørene op i lokalerne, hvor det store take away-sted Go Away før lå. Det er fire unge kvinder, der alle tidligere har arbejdet på den gode restaurant Famo, som har været en af de fremmeste spisesteder herhjemme udi det italienske køkken, der her serverer antipasti til 50-70 kr., forretter til 65-90 kr. og hovedretter til 110-140 kr.

Desuden har Spiseri et enkelt a la carte kort og dagens ret med afsæt i det italienske køkken lavet af råvarer fra danske, biodynamiske landbrug. Og hver søndag inviteres der indenfor til ’Solvejs kagebord’.

Spiseri, Griffenfeldsgade 28, 2200 København N, tlf. 42 36 02 22, åbent on.-sø. 17.30-24, sø. 14-18, spiseri.dk

Grønbech & Churchill

Topkokken Rasmus Grønbech, der tidligere har stået bag gryderne på michelinrestauranten Kong Hans, Krogs Fiskerestaurant; Prémisse og Saison og i 2007 blev den store vinder i kokkekonkurrencen Nordic Challenge, har netop åbnet et nyt spisested ved Esplanaden. Her vil han skabe gourmetmad uden dog at angle efter michelinstjerner.

Og hans genindtræden på den kulinariske scene har været ventet, for Grønbech er en kreativ mester til at skabe avancerede smagsoplevelser af enkle ingredienser.

Her kan man for eksempel bestille forretten 'Zarens børn' med banan og kaviar (!) og vælge mellem fireretters-menuerne Flora & Fauna eller Saft og Kraft, der begge koster 450 kroner eller en vegetarmiddag til 385 kroner.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Grønbech & Churchill, Esplanaden 48 / Amaliegade 49, 1256 København K, tlf. 3221 3230,

Fiskespyd på cocktailbar

Vesterbros originale tiki-bar Brass Monkey udvider nu repertoiret med mad på menuen. Baren har nemlig forvandlet sit opvaskeskur til et lille køkken, som er blevet døbt 'Big Kai’s Seafood grille'

Her kokkereres små og større retter med udgangspunkt i stillehavskøkkenet, og det betyder masser af østers, rejer, fisk, kokos, ananas og ild.

Fra Brass Monkeys menu kan man for eksempel bestille 'Big Kai’s coconut shrimp', 'Østers Exotica' eller en 'El Ray'-krebseburger, som er opkaldt efter et af Europas bedste surf-rockbands, El Ray, der tilfældigvis holder til på Vesterbro og har spillet live på baren.

Derudover kan Big Kai’s tilbyde ceviche (rå fisk marineret i limesaft), fisk- og skaldyrs-spyd fra grillen og - som det eneste kød på kortet - en Kahuna-burger. Priserne ligger fra 40-125 kroner.

LÆS ARTIKEL

Big Kai's Seafood Grille, Enghavevej 31, Kbh. V, åbent on.-lø. 18-23,

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden