Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forår. Blandt de bedste solsteder i København er Halvandet Strandbar på Refshaleøen.
Foto: EHRBAHN JACOB

Forår. Blandt de bedste solsteder i København er Halvandet Strandbar på Refshaleøen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

vandguide Guide: Her er byens bedste havnespots

Spis grillmad ved vandkanten, hop i havnen eller nyd en drink ved kajpladsen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fluepapir på Bryggen
For de fleste af byens borgere er Islands Brygges Havnebad vandhul nummer 1. Når solen bryder frem, vælter det ind med badegæster på inderhavnens fluepapir, der ofte bliver så overklistret og indhyllet i grillos, at mange søger tilflugt i den fjerneste ende af bryggemolen.

Her er menneskesuppen mere behersket, stemningen mere tilbagelænet, og uautoriseret havnebadning fra bådebroen med de spinkle jernstiger er et glimrende alternativ til det noget klemte badeanlæg med udspringstårn, livreddere og børnebassin ved Langebro.

Københavns Havnebad Islands Brygge. Ma.-fr. kl. 7-19, weekend kl. 11-19. Islands Brygge 0, Kbh. S.

Strandbar på Refshaleøen
Turen ud til Halvandet går ad snørklede veje gennem industri med den helt rette blanding af rust og beton, der i glimt får København til at måle sig med Berlin, når det gælder autentisk storbygrimhed.

Byfornyelserne fortoner sig bag ryggen, mens man passerer rensningsanlægget Lynetten, og så venter belønningen i form af 6.000 kvadratmeter strandsand med grupper af enorme træborde af gamle kabelruller og lave stole.

Her kan man læne sig tilbage med en udenlandsk øl i hånden og nyde udsigten til vandet med Københavns skyline i baggrunden eller spille volley, basket, fodbold, petanque eller minigolf. Den runde hacienda-lignende bar har sat højttalere op, og rytmerne leder tankerne hen på St. Tropez eller Barcelona.

Halvandet, Refshalevej 325, Kbh. K. Tlf. 70 27 02 96. ´

Nyt havne-hotspot åbner med forårsgrill
I en fredet gulstensbygning på Nordre Toldbod 24 åbnede den gennemført bæredygtige restaurant Toldboden i efteråret. Lige fra starten har der været planer om liv på kajen udenfor, så snart vejret igen indbød til afslapning i solen.

Nu, hvor temperaturerne er oppe omkring de 20 grader er det tid til at realisere planerne om den uformelle udendørsservering er inspirereret af havnestemningen i feriebyer som Rørvig, Skagen og Gilleleje. Husets specialitet er fiskefrikadeller, og maden skal gæsterne selv hente og spise ved borde og bænke udenfor.

Toldboden, Nordre Toldbod 24, 1013 København K, tlf. 33 93 07 60. Havnekøkkenet er åbent hver dag fra kl. 11 - 22.

Robådsshygge ved kanalen
Christianshavns Bådudlejning og Cafés ponton ligger nede i kanalen et godt stykke under gadeniveau, så den eneste forbipasserende trafik kommer ad vandvejen, hvor kanalrundfartens flydende turistbusser hyppigt glider forbi med vinkende turister.

På cafédækket er der livligt med klirrende fadøl og christianshavnsk kanalstemning. Der er lidt luksussømænd over de christianshavnere, som de sidder der i deres små både og spreder ubekymret sommerstemning helt ind over caféen.

Bådudlejningen har også flere robåde, man kan tage en stille tur i. Og hvis vejret skulle blive dårligt, har cafeen et hvidt sejl, de spænder ud over vandterrassen som beskytter gæsterne, mens man nyder en gedeostsalat eller en sandwich.

Christianshavns Bådudlejning og Café. Overgaden neden Vandet 29, Kbh. K. Tlf. 32 96 53 53. Åbent dagligt kl. 10-24.

Bad i bugten
Med to års forsinkelse åbnede den nye bystrand i Svanemøllebugten sidste år. Allerede i 2007 blev det besluttet, at Østerbros borgere skulle kunne dyppe tæerne i saltvand inden for eget postnummer, da Svanemøllebugten omsider var ren nok.

Nu er der endelig kommet liv på den ellers spøgelsesagtige strandpromenade med sine mystisk tomme villaer, det gitterindhegnede WHO-hovedkvarter, og den indtil nu manglende passage til Tuborg-området – et liebhaverkvarter, der længe har trængt til den folkelige tilbygning af liv, som Svanemølle Strand er blevet for hele området.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Svanemølle Strand. Strandpromenaden 27, Kbh. Ø. Hver dag fra kl. 10-18.

Designerudsigt i Havnegade
Tre restauranter, et par barer og en delikatessebutik er at finde på én og samme adresse, nemlig Havnegade 44. Komplekset går under navnet Custom House, for det er den tidligere toldkammerbygning, der er blevet forvandlet til et gennemdesignet madpalads.

Det tjekkede Custom House lever også udendørs på lokaliteter, der må kandidere til at have en af byens fedeste udsigter direkte ud til havnen. Her kan man nyde de lyse forårsaftener og serveringen på terrassen ved vandet, hvor der bliver serveret mad og drikke fra stedet restauranter.

Custom House, Havnegade 44, 1058 København K. Tlf.: 3331 0130.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden