Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Oaser. Det er på med solbrillerne og ud på byens caféer.
Foto: Niels Hougaard

Oaser. Det er på med solbrillerne og ud på byens caféer.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her er byens bedste solcaféer

I denne uge når temperaturerne op på 15 grader. Styrt ud og nyd det.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyst

Der er berlinerstemning for enden af Jægersborggade, hvor Lysts smalle langborde og bænke oftest er tæt besatte med nørrebro-bohemer, der hænger ud med funky hatte, spraglede tøjklæder og gode anekdoter på lager.

Her er der sol fra morgen til sen eftermiddag, og den kan nydes med morgenmad (Lyst henter sit gode brød hos Meyers bageri længere nede på gaden), toast, juice, kage, kaffe, øl og vin.

LÆS CAFEKONTROL

Lyst, Jægersborggade 56, 2200 København N, åbent ma.-on. 7.30 - 23, to.-fr. 7.30 - 01, lø. 10- 01 og sø. 10 - 20.

Bang og Jensen

En af veteranerne blandt Istedgades cafeer er Bang & Jensen, beliggende i det gamle apotek, hvor der nu ellers ikke er megen pilletrillerstemning tilbage.

Stedet summer som en bikube fra tidlig morgen og til først på natten, hvor den sidste hipster går hjem. Der er kamp om bordene i solen, hvor man kan indtage en Croque Monsieur eller udnytte den genopfyldningsmulighed, der er indregnet i prisen på en kop kaffe.

LÆS CAFÉKONTROL

Bang & Jensen, Istedgade 130, København V, åbent ma.-fr. kl. 8-02, lø. kl. 10-02, sø. kl. 10-24.

Væksthuset

Det ånder ro og fred i Landbohøjskolens Have. Her kan man slappe af, mens blomster, buske og træer sætter spirer og knopper rundt om cafebordene.

Væksthuset har en enkel, men kvalitetsbåren menu med salater, sandwiches med surdejsbrød, ost og charcuteritallerken samt gode kager til at akkompagnere kaffen. Om aftenen kan man bestille varme bistroretter.

Caféen åbner op for en ny sæson 26. marts.

LÆS CAFEKONTROL

Café Væksthuset, Grønnegårdsvej, 1870 Frederiksberg C, åbent cirka 9-20 (afhængigt af vejr og kundetilstrømning).

Lækkerier

Kokken John Leslye, der tidligere har stået i køkkenet på michelinrestauranten Era Ora og fiskerestauranten Acquamarina, er sprunget ud som deli-café-indehaver og serverer i Lækkerier, nå ja: lækkerier.

Det lille sted emmer af madglæde med vine, deli-varer, kogebøger på hylderne og en kagemontre, hvor forbipasserende kan lade sig friste af gulerodskage og mangotærte. Og så er der økologi over hele linjen til små priser.

Uden for caféen er der et par siddepladser i solen med udsigt til Borgergaden.

LÆS CAFÉKONTROL

Lækkerier, Borgergade 17 F, 1300 København K, åbent ma.-fr. 8-17, lø.-sø. 10-17.

Orangeriet

Man skal ikke lade sig narre af, at det ser meget fornemt ud. For hos Orangeriet, der ligger i Kongens Have i det lille hus, der tidligere husede michelinrestauranten Geranium, har ganske rimelige priser.

Og man kan sidde udenfor i gårdhavens grønne omgivelser og spise et stykke smørrebrød (koster cirka 75 kroner for et stykke) eller om søndagen: få sig en omgang kaffe med citrontærte, lagkage eller bare en cookie.

LÆS KOKKEHUER

Orangeriet, Kronprinsessegade 13, 1306 København K, tlf. 33 11 13 07, åbent ma.- ti. 11.30-16, on. - lø. 11.30-24 samt søn. 12-16.

Cafe Pixie

Pixie er nabo til Bopa - og så ved de fleste nok, hvor vi er henne: På den hyggelige plads på Østerbro, hvor der er sol det meste af dagen.

Her er stemningen afslappet, som var det søndag hver dag. Der er petanque, træer, legeplads, og caféen har en menu med brunch, kartoffelmadder, fiskefrikadeller og burger.

Og så er der selvfølgelig kaffe, øl, vin og drinks - som jordbærcocktailen 'Strawberry Kaipiroska' eller en 'Shangri-La' med hjemmelavet ingefær-iste, der begge er som skabt til en doven dag i solen.

Pixie, Løgstørgade 2, 2100 København Ø, tlf. 39300305, åbent ma.-to. 8-01, fr. 8-03, lø. 10-03 og sø. 10-01.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Stedet på Enghave Plads

Den uprætentiøse cafe på Enghave Plads, der bare har kaffe, flaskeøl og boller, har fået sin popularitet boostet yderliger, nu hvor der er sol en stor del af dagen.

Det får vesterbroere til at flokkes på taburetterne langs facaden. Her går snakken livligt, mens man lader sig underholde af metrobyggeri, hundeluftere og slentrende lokale, der gerne svarer hej-hej.

LÆS CAFEKONTROL

Enghave Plads 6, Kbh. V., åbent ma.-on. 9-23. to.-fr. 9-01. lø. kl. 10-01. sø. 10-18

Ingolfs Kaffebar

Midt på Amager ligger også en oase - Ingolfs Kaffebar, der er udstyret med en stor gårdhave inde bagved med plads til 50 spisende gæster.

Ud til gaden har stedet også en lille solplet, hvor børnene kan muntre sig i en rød tivoli-karrusel, og her er god plads, så forældre kan holde et vågent øje med de legende poder, mens de får lidt sol på kinderne.

Ingolfs Kaffebar serverer alle ugens dage morgenmad og brunch fra kl. 10-15, med alt hvad hjertet kan begære efter en travetur på Amager Fælled.

Ingolfs Kaffebar, Ingolfs Allé 3, 2300 København S, Tlf. 32 59 95 96, ma. - tir. 10-22, on. - lø. 10-24, sø. 10-18.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden