Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Magnus Holm
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Smag på Frankrig i København

Har det franske valg bragt dig i pariser-lune? IBYEN guider til moules, crêpes og macarons.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Omeletter og croissanter på Cafe Nice Får man lyst til moules frites eller tarte citron meringuee kan man tage et smut i Nansensgade. I en kælder finder man Café Nice. Her er der ikke sparet på de franske rekvisitter i kældercafén, hvor der hænger reklameplakater for Grand Marnier og et rustent skilt, der opfordrer ’Buvez Coca Cola’.

Heldigvis er der ikke kun tale om en kulørt fernis; det franske tema gennemsyrer også menuen på tavlen, hvor moules marinières, salade niçoise og omeletter er nogle af slagnumrene.

LÆS ANMELDELSE

Cafe Nice, Nansensgade 66, Kbh. K.,sø.-to. kl. 11-23, fr.-lø. kl. 10-24

Crêpes hos Petanque
Om bag Torvehallerne ved Israels Plads har et dansk-fransk par åbnet en ærkefransk restaurant.

Her kan man smage sig igennem en lang række mættende madpandekager (galette). For eksempel La Petanque med bacon, skinke, æg, champignon, ost og purløg, én med gedeost og spinat eller den mandlige indehaver Yannicks specialitet, hvor franskløgkompot og ansjoser indgår i boghvedepandekagens fyld. Priserne går fra 48-99 - den dyreste er med laks fra Daniel Letz.

Hvis man har mere appetit efter noget sødt, kan man for eksempel bestille 'Suzette' - crêpes med syrlig-sød citronsauce, en 'La Breton' med saltet karamelcremede, en omgang flamberede pandekager med rom, calvados eller Grand Marnier, varianten med kastanjecreme eller den børnevenlige med nutella (36-60 kroner).

LÆS KOKKEHUER

La Petanque har også andet end de flade kager på menuen - såsom chèvre chaud, croque monsieur, snegle og fiskesuppe.

Dertil kan man selvfølgelig bestille franske favortidrikke som rødvin og café au lait, men også specialiteter som den vinøse franske cider fra Bretagne, traditionelle aperitif-vermouth-drikke som 'Lillet Blanc' (sød og kølig), Noilly Prat og Dubonnet Rouge.

La Petanque, Rømersgade 9, 1362 Kbh. K. Ti.-sø. 11.30-22.

Crémant på Beau Marché Café À Vins
Det er en af de hyggeligste små cafeer/vinbarer i Indre By. Alligevel er der nok mange københavnere, som ikke er klar over, at stedet findes. Det er i alt fald den følelse, man får, når man bevæger sig væk fra de velkendte stier i Ny Østergade og ind i den skæve ældre gård, hvor Beau Marché Café À Vins gemmer sig.

LÆS ANMELDELSE

De fire søskende bag stedet er vokset op i Frankrig og er inspireret af landets livlige markeder, hvilket smitter af på den hjemlige atmosfære. Her er billeder af vinmarker med modne druer.

Det lille udvalg af lette retter bærer hovedsagelig franske navne som husets croque monsieur, der selvfølgelig ikke komponeres med danbo, men gruyère ost. Og emaljen på de røde borde er slidt på sydeuropæisk facon.

Beau Marché Café À Vins, Ny Østergade 32, Kbh. K., Mandag - tirsdag 12-18. Onsdag 12-22. Torsdag - lørdag 12-22. Søndag lukket.

Fransk stamsted i Gothersgade
Bistroen Pastis i Gothersgade har efterhånden klassikerstatus i København.

Menukortet kunne være skåret ud af hver anden fransk bistro. Der er muslinger, der er rejer i hvidløg, der er foie gras, der er steak frites, der er braisseret kanin og chokolademousse og creme brulée. Ærke frankofilt borgerkøkken uden for mange dikkedarer. Lige sådan et sted, man har lyst til at dumpe forbi og bare nappe en hovedret uden for hittepåsomme indslag på tallerkenen.

Der er røde vinylsofaer, hvide duge og de rigtige bistro-kander til vand, når pastis'en serveres. Og naturligvis må man have sig en pastis på Pastis - hvis ellers man er til klassisk, fransk anis-spirituosa.

Med en aftenmenu på tre retter til 255 kroner og et stort udvalg af vine i alle prisklasser og muligheden for at bestille a la carte har Pastis stamstedspotentiale og er tilsyneladende ogå blevet det for mange begejstrede københavnere.

Læs hele Adam Prices anmeldelse af Pastis her

Pastis, Gothersgade 52, 1123 København. Åbent man-torsdag 10-01, fre-lørdag 10-03. Bordbestilling på tlf 33 93 44 11.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tartines hosTire Bouchon

Brød og østers kommer direkte fra Frankrig, og sådan er det hele vejen igennem for ejerne af vinbaren Tire Bouchon.

Her er man så overbevist om, at der skal være lidt til de rigelige mængder (fransk) vin, der serveres i den tidligere Kulkafeen, at man ligefrem har indført en Dagens Varme Ret.

Først og fremmest satser stedet dog på tartines, der er syv skiver brød (det bowlingkuglelignende bagværk hentes i Pôilane-bageriet i Paris) samt østers.

Man kan vælge mellem flere varianter af tartines-pålæg. For eksempel Alsacienne (foie gras, druekompot og bacon) til 115 kroner eller en Provencale (kanin, ratatouille og pistou) til 75 kroner. 6 stk østers koster 125 kroner og Dagens Varme Ret kan fås á emporter (to go) fra 95 kroner.

Stedet sælger desuden snacks (oliven, svesker, nødder) til 25 kroner pr. portion og charcuterie (paté, saucison, chorizo og skinke) til 35 kroner pr. portion.

Tire Bouchon, Teglgårdsstræde 5, 1452 København K. Åbner alle dage kl 15. Bordbestilling på tlf. 33 32 17 77.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden