Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN (arkiv)
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Forår. DMI lover endelig varmt vejr, så man kan spise middag udenfor. Men man behøver ikke pakke kurven selv for at få en lækker picnic.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide til forsommeren: Her er de nemme veje til en god picnic

Det er omsider blevet vejr til mad i det fri. IBYEN guider til forskellige picnic-løsninger.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Professionelle picnickurve

Emmerys økokurv Hvis man har et godt gebis, der kan klare sprøde skorper, og samtidig ønsker sig et måltid med både kød, ost og sødt, så find en Emmerys.

Deli-kædens picnickurv koster 225 kr. og serverer to personer. Den er vældig populær, så forudbestilling er en rigtig god idé. Emmerys introducerer picnickurven igen den 17. maj.

Kurven indeholder langtidshævet brød, ost og kage. Læg dertil økologisk pålæg og tilbehør: Fennikelpølse, rillette og rucola-salat samt en valgfri slags pesto eller hummus.

Man vælger selv to oste og to af de mange slags kager. Især hindbærsnitten og kokostoppen kan varmt anbefales.

Hos Emmerys lægger man en pant for kurven på 130 kroner (refunderes når man afleverer den tilbage). Hvis man synes at det er ligeså romantisk at få maden i plasticbøtter kan man også vælge det og slippe for panten. Engangsbestik følger med.

Emmerys findes en lang række steder i København og Aarhus. Sefor adresser og åbningstider.

Italienske delikatesser
Kælderen i Gothersgade er efterhånden en klassiker på den københavnske picnicscene, for vinbaren Il Senso har i flere sæsoner tilbudt sultne forbipasserende italienske lækkerier til at tage med i Kongens Have.

Det geniale ved Il Sensos bud på en picnickurv er, at man (næsten) selv vælger, hvad der skal lægges i kurven.

Der er altid Insalata caprese - tomat, mozzarella, frisk basilikum, friskkværnet peber - og hjemmelavet pesto, oliven og soltørrede tomater med. Derudover tilbyder Il Senso et stort udvalg af tilbehør og italienske oste, pølser og skinker.

Alle kurvene er for to personer, og man kan vælge mellem tre forskellige varianter: For 299 kr. kan du enten få en 'Picnic Antipasto Misto' eller en 'Picnic Salumi Misti', og for 399 kr. kan du opgradere til den helt store 'Picnic de Luxe', der er fyldt med særligt luksuriøse specialiteter.

Du skal huske at aflevere kurven tilbage, da depositum er på 200 kr. Så er der til gengæld stil over det: Der er både bestik, tallerkener og en lille dug med.

Il Senso, Gothersgade 87, 1123 København K, ma.-to. 16-23, fr. 16-24, lø. 13-24, sø. lukket (men åbent 1. søndag i måneden), tlf. 33 12 87 19, Forudbestilling anbefales.

Meyers klassiker
Claus Meyer har i snart to årtier været kendt som en af de fremmeste danske kokke.

Desuagtet hvor man vil nyde sin picnic, kan man smutte forbi en af hans delier på Gl. Kongevej eller på Godthåbsvej og snuppe en 'Picnicbox', som indeholder alt nødvendigt for at få stillet sulten.

I kurven, der koster 175 kr., finder man Meyers hummus og en spidskålssalat med rimmet torsk serveret med grønne asparges (så længe sæsonen er til det) og kørvel.

Dertil følger en kalvetykstegsfilet i tynde skiver med råsyltet blomkål og ramsløgsmayo. Som tilbehør får man nye kartofler sammen med radiser, rygeost og purløb.

Et økologisk brød fra Meyers bageri ligger også i engangsboksen.

Sidst, men ikke mindst, får man også vesterhavsost med kvædekompot og en rabarbertrifli til desert.

Den grønne picnicboks kan smides ud umiddelbart efter, og der følger bionedbrydeligt bestik med.

Meyers Deli. Gl. Kongevej 107: tlf: 33 25 45 95. Godthåbsvej 10: tlf: 25 10 27 30. Kurven kan også bestilles på e-takeway (min. 1 dag i forvejen):e-takeway.dk (Meyers Deli)

Picnic-egnet takeaway

Kødbyens Deli
Der er kælet for serveringerne hos Kødbyens sæsonorienterede takeaway.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Så godt som hver dag er der en ny varm ret på menuen, mens de faste indslag tæller tapasboks, sandwich, salater og ikke mindst signaturretten fish'n chips. Delien har også et lille, men godt udvalg af øl og vin to go.

Og find så en god plads på en lange grønne midterrabat på Sønder Boulevard og nyd det.

Slagterboderne 8, København V, tlf. 24840982, åbent alle dage 17-21.

Annes Gademad
Der er kun lige et par siddepladser langs facaden ud mod den trafikerede Enghavevej, så køb i stedet den gode mad fra den lille kælder-gesjæft Annes Gademad og tag den med i Frederiksberg Have eller Enghaveparken.

Hver dag står den på en varm ret til aftensmad - som regel med inspiration fra verdenskøkkenet, men det kan også være en boeuf bearnaise.

Annes Gademad vandt Politikens iByen-pris for årets take-away sted. Kilde: Politiken.tv

Desuden rummer montren 20 forskellige tapas (blandt andet en række vegetariske og veganske retter) samt stegte udonnudler. Og til priser de fleste sagtens kan være med til. En varm ret inklusiv hjemmebagt brød og tilbehør koster 65 kroner, mens dessert koster 15 kroner.

Enghavevej 3, København V, tlf. 33 23 24 25, åbent on-lø. med salg af varm ret kl. 16.30-20.30.

Smag
Den sunde takeaway-bar Smag på Fælledvej er populær og har nu filialer i Torvehallerne, på Østerbro og på Store Kongensgade - tæt på Kongens Have. Så drop forbi og tank op til en tur i det grønne med udsigt til Rosenborg Slot.

Lige nu står der kyllingefilet med ratatouille og bulgur på aftenmenuen (79 kr.), mens månedens dessert (35 kr.) er rabarbertrifli med makroner og mascarponecreme. Smag har også et godt udvalg af salater og sandwich.

Store Kongensgade 44, København K, alle dage 11 - 21. Varm mad kan hentes fra kl. 17.

Cofoco Le Marché

Cofocos Le Marche-take away ligger i A-huset på Islands Brygge. Det blev kåret som årets takeaway på IBYEN 2011, og her kan man dagligt proviantere gedigen aftensmad til en picnic ved havnebadet.

Der er altid to valgmuligheder fra det franske landkøkken - som coq au vin - eller fra den store danske kogebog, f.eks. ølmarineret svineskank.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL

Dagens aftenmenu koster 75 plus tilbehør, men man kan også altid få en boeuf bearnaise med langtidsbagte tomater til 135.

Islands Brygge 83 B, København S, tlf. 33 31 39 35, ma-sø. 17-21

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden