Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
GREGORY BULL/AP
Foto: GREGORY BULL/AP

Udflytter. Grand Central Station er en af New Yorks mest storslåede bygninger og er med sine hele 44 perroner en af verdens største togstationer. I 2016 får stationens mange passagerer mulighed for at snacke Claus Meyer-mad.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Claus Meyer åbner madhus på Grand Central Station i New York

Madentreprenøren flytter til til USA i halvandet år for at være med til opstarten.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Claus Meyer lægger sit væld af delier, madhuse, bagerier, bryggerier og risterier samt sin Frederiksberg-villa med bistader og køkkenhave bag sig.

Kursen er sat mod Manhattan, hvor han i begyndelsen af 2016 vil åbne en 1.200 m2 stor restaurant og food court i Vanderbilt Hall på Grand Central Station.

LÆS ARTIKEL

De kræsne Manhattan-borgere skal introduceres til de madkoncepter, der har skabt succes for Claus Meyer og hans samarbejdspartnere i Danmark. Nemlig surdejsbrød, kanelsnurrar, flækestegssandwich og den nordiske køkkenfilosofi mere bredt betragtet. I New York forventer Meyer dog ikke at kunne servere rødbedejuice med grannålesirup på lutter danske råvarer, men i stedet lade statens egne lokale fødevarer indgå i menuen.

LÆS INTERVIEW

Meyer-madstedet på New Yorks store togstation vil bestå af en samling midlertidige pavilloner og flytbare installationer. Og her vil de mange forbipasserende kunne få kaffe på hjemmeristede bønner, friskpressede juicer, sandwiches, salater eller en drink fra en cocktailbar. Et brasserie vil tilbyde en menu komponeret ud fra tanken om en lettilgængelig introduktion til det ny nordiske køkken.

Claus Meyers kone, Christina Meyer Bengtsson skal sammen med arkitekten Ulrik Nordentoft, stå for indretningen af den store restaurant/food court. Familien Meyer, der også inkluderer tre døtre og hunde, flytter til Manhattan næste sommer og forventer at være der i halvandet år.

Også danske gastroprofiler som den tidligere Noma-kok Mads Refslund, smørrebrødsmesteren Adam Aamann og mikrobrygger Jeppe Jarnit-Bjergsø er søgt mod New York.

Det betyder, at man i dag på Manhattan kan få ål på The Copenhagen i TriBeCa, drikke øl med dansk signatur på Tørst i Greenpoint og smage et nynordisk take på madkulturen hos Acme.

LÆS ARTIKEL

 JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden