Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hitliste. Se hvilke opskrifter, I læsere har klikket allermest på i løbet af sommeren.
Foto: Mette Mølbak, Lars Dahlager, Maja Vase (arkiv)

Hitliste. Se hvilke opskrifter, I læsere har klikket allermest på i løbet af sommeren.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne har talt: Se de 10 mest populære sommeropskrifter

Hvad spiser og drikker vi egentlig, når vi har sommerferie? Her tyder det på, at der i sommerperioden spises store mængder dessert og drikkes kolde drinks.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man kan passende argumentere for, at vi i skolernes sommerferie - juli - blev snydt for den rigtige sommer. Det var gråt og det var trist, var det.

Det blev i hvert fald ikke til megen picnic og parkgrill for denne skribents vedkommende, og manglen på grillbriketlugtende sommerskjorter og græsmærker på buksebagen har til tider været nedslående.

Men heldigvis har vi kunne tage revanche her i august og september, hvor den 'rigtige sommer' tilsyneladende har indfundet sig. Langt om længe, kunne man fristes til at tilføje. Derfor har vi, her på falderebet, sat os for at undersøge, hvad der var jer læseres yndlingsopskrifter henover sommeren. Helt tilbage fra starten af juni og til nu, denne sommerseptember.

Det lader til, at man kan aflæse de manglende solstråler i statistikken, for der er ikke mange grillopskrifter eller kødspyds-herligheder i Top 10. Til gengæld drikkes der stadig massevis af gin & tonic, og når man ikke kan nyde varmen i solen, kan man jo lige så godt blive indendøre for at spise kage. Ja, det er da til at forstå.

Her er de 10 mest populære opskrifter fra sommeren 2016.

10: Maja Vase: Verdens nemmeste chokoladekage

Maja Vases supernemme chokoladebrownie blev lynhurtigt vores mest populære madvideo. Nogensinde. Og den lækre kage kræver da også blot fire ingredienser og ca. 30 minutters arbejdstid, før du kan stille den på bordet foran gæsterne.

Så bliver det ikke meget lettere.

LÆS OPSKRIFTEN HER

9: Bag det perfekte surdejsbrød - uden surdej

Madredaktør Mette Mølbak testede i sommer denne brødopskrift. Smagen er meget lig et ægte surdejsbrød, men altså en hel del nemmere - og uden risiko for gæret surdejseksplosion i køkkenet.

LÆS OPSKRIFTEN HER

8: Jim Laheys perfekte brød

Arkivfoto: Rune Pedersen

Endnu en populær sommeropskrift er Jim Laheys grydebrød, der er blevet en form for nyklassiker i vores opskriftsunivers. I læsere bliver i hvert fald ved med at klikke jer ind på opskriften, så grydebrødet har også sikret sig en plads på denne sommer-hitliste.

LÆS OPSKRIFTEN HER

7: Den perfekte spritzer og tre andre suveræne sommerdrinks

Drinks i lange baner.

Denne gang i både spritzer- og andre lette solskinsudgaver: Nemlig en Aperol Spritz, Negroni Light, Pink Rabarbie og den allestedsnærværende G&T (sidstnævnte i en sød udgave).

LÆS OPSKRIFTEN HER

6: Den ultimative rabarbertrifli

Foto: Mette Mølbak (arkiv)

Kokken Pernille Skjødt står bag denne friske trifli-opskrift, der gør god brug af de røde sommerstænger. Ikke benene, nej - men rabarberne.

LÆS OPSKRIFTEN HER

5: Sådan får du perfekte kartofler

Friske. Nyopgravede. Fra Samsø, måske. Den danske kartoffel kan tilberedes på et hav af forskellige måder. Skal de koges? Skal de moses? Skal de ovnbages?

Find de bedste metoder til hver enkelt tilberedningsmetode her.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS OPSKRIFTEN HER

4: Tre grønne retter, der mætter som kød

Foto: Ditte Ingemann

Ditte Ingemann, kogebogsforfatter og fast skribent for Politiken Mad, har netop udgivet en ny kogebog med massevis af grønne og vegetariske retter.

Her deler hun tre af favoritopskrifterne med os, og dem har I taget godt imod. De har på kort tid nemlig sikret sig en 4. plads over sommerens mest populære opskrifter.

LÆS OPSKRIFTEN HER

3: Den bedste hyldeblomstsaft

Foto: Mette Mølbak

Opskriften har nogle år på bagen, men det gør den jo ikke mindre aktuel nu. For hver sommer er det for mange danskere et ritual at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft, og har man ikke mormors opskrift gemt i baghovedet, kan man jo passende blive inspireret af denne version.

LÆS OPSKRIFTEN HER

2: Pastasaucen fra verdens bedste restaurant

Foto: Lars Dahlager

Osteria Francescana er nr. 1 på World's 50 Best Restaurants, men serverer stadig en klassisk tagliatelle med kødsovs. Lars Dahlager har afprøvet opskriften. Og hvilken opskrift.

LÆS OPSKRIFTEN HER

1: Så nemt er det at lave din egen tonic til GT'en.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Foto: Janus Engel (arkiv)

Sommerens ultimativt mest populære opskrift kan måske virke voldsom at kaste sig ud i. For hvorfor lave sin egen tonic, når man i supermarkederne både kan købe den allestedsnærværende Schweppes-variant og efterhånden også et bredt udvalg af craft-tonics som Fever Tree, Fentimans og 1724.

Men altså, som det gamle ordsprog siger: hjemmegjort er velgjort. Og det er faktisk ganske ukompliceret at lave sin egen tonic. Alle ingredienserne kan skaffes i supermarkedet med lidt hjælp fra helsekostbutikker og internettet, så hvorfor ikke kaste sig ud i et lille tonic-eksperiment derhjemme i køkkenet?

Flere her på redaktionen har testet opskriften, og dommen er klar: det smager fremragende.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden