Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spis som en konge: Spis østers

Tsarer og konger har elsket den delikate, letfordærvelige og dyre råvare. Du kan selv plukke østers, og eftersom det er en invasiv art, er det bare om at komme i gang med at spise den.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Synes du, østers er en spise i den kategori, som rimer på champagne og dekadente fester i tsarens hof, så er du ikke helt på afveje. Fra tidlige tider var østers en råvare forbeholdt aristokratiet, og herhjemme indførte Frederik II i 1587 den højeste straf til den, som formastede sig til at samle det kongelige guld , ’osterlingen’. ​

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden