0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Shichimi-krydret and med ægnudler

William Kvist lader sig ikke lokke af udsigten til en landsholdsplads på højre back. Han vil tilbage til midtbanen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Shichimi er en grovkornet blanding af chilipeber, sort peber, tørret orangeskal, sesamfrø, birkes, strimler af nori-tang og hampefrø. Sælges i stort set alle asiatiske fødevarebutikker.

Sådan gør du
Rids skindet på andebrysterne let. Bland shichimi med salt og sukker i en fladbundet skål og læg andebrysterne i marinaden med skindsiden nedad. Læg en tallerken oven på andebrysterne og pres den med noget tungt f.eks. et par uåbnede dåser tomater. Stil skålen med and og dåser i køleskabet og lad kødet marinere i en time, gerne natten over.
Når anden skal tilberedes, opvarmes en grillpande eller en stegepande over middelvarme i 1-2 minutter, til panden er rygende varm. Steg anden med skindsiden nedad i 5 minutter, vend og steg den anden side i yderligere 3 minutter, eller til kødet er færdigstegt. Lad kødet hvile i 5 minutter.

Før servering koges nudlerne i en stor gryde kogende vand i 2-3 minutter, til de netop er gennemkogt. Hæld vandet fra nudlerne og fordel dem i 2 skåle. Bring grøntsagfonden i kog, tilsæt pak choy og kog i 1 minut, hæld det over nudlerne og smag til. Skær andebrysterne i tynde skiver en smule på skrå og arranger skiverne over nudlerne sammen med forårsløgene.

NB: Arbejdet lettes, hvis nudlerne er kogt, før retten tilberedes. Ægnudler kan købes hos asiatiske købmænd, bl.a. Den Kinesiske Købmand på Nørre Voldgade, men de fleste store danske supermarkeder har efterhånden også et pænt udvalg af asiatiske specialiteter, bl.a. fra firmaet Blue Dragon. Hvis det viser sig umuligt at få fat på ægnudler, kan de erstattes af andre kinesiske nudler.

ritzau

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce