0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Løgsuppe med grappa

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

(Valtellina, nord for Milano)

Til 4 personer

  • 350 g løg
  • 200 g reven emmentaler
  • 3 æggeblommer
  • 40 g smør
  • 2 glas spumante (mousserende italiensk vin)
  • 8 skicer ristet brød
  • 1 (ikke for lille) lille glas grappa
  • 2 glas vand
  • salt
  • peber Løgene renses og skæres i skiver. Smørret smeltes i en gryde, og løgene tilsættes og klares. Vinen tilsættes sammen med en smule salt og peber, og blandingen bringes i kog. De to glas vand og det halve af grappaen tilsættes, og blandingen simrer ved middelvarme i 30 minutter. Når løgene begynder at falde fra hinanden, drysses den revne ost i under omrøring. De tre æggeblommer og den resterende grappa piskes sammen, og blandingen røres i suppen. Det ristede brød fordeles i tallerkenerne, suppen hældes over, hvorefter retten er klar til servering. Bemærk, at denne opskrift giver en temmelig fyldig og ikke særligt flydende suppe. Hvis man ønsker det, kan man regulere konsistensen med lidt mere vand eller eventuelt vin undervejs.























Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce