0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Grydestegt pighvar med urtesmør

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Foto: Christian Stæhr

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Til 4 personer

  • 1 1/2 kg pighvar
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 bundt timian
  • 1/2 bundt purløg
  • 1 skalotteløg, fint hakket
  • 2 tomater, flået og befriet for kernehuset
  • 80 g smør
  • saften af 1 citron Placer pighvarren på et spækbræt med den mørke side opad. Skær gennem skindet hele vejen rundt om fisken, helt ude ved gardinet - det kaldes også de piggede finner. Det gør skindet nemmere at fjerne, når fisken er færdig. Krydr fisken med salt og peber over det hele og læg den i en stor gryde eller bradepande. Hæld lidt over 1/2 liter vand ved, så pighvarren ikke steger tør undervejs i ovnen. Kom gryden eller bradepanden i en forvarmet ovn ved 200 grader og steg fisken i 30 min. Hak krydderurterne helt fint imens. Skær også tomatkødet ud i små terninger, så det bliver til tomatconcassé. Smelt smørret i en kasserolle og kom citronsaften ved. Tag pighvarren ud af ovnen og hæld fra. Kog væden fra fadet/gryden kraftigt ind og hæld det i kasserollen med smørret, krydderurter, skalotteløg og tomat. Krydr med salt og peber. Læg pighvarren på et varmt fad og fjern forsigtigt det øverste lag skind. Hæld smørsaucen over og server straks. Tip: Man kan meget nemt løsne det bagte kød fra fisken i større portioner med en paletkniv og bagefter fjerne selve benet. På den måde kan man få fat i det nederste kød. Som tilbehør til denne meget blide ret er kogte små hvide kartofler et must, eventuelt lidt dampede grøntsager, asparges, små nye gulerødder, majs m.m.