Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Foto: NIELS HOUGAARD
Opskrifter

Lav selv koldskål og kammerjunkere

Købekoldskålen kan være en tynd omgang. Se her hvordan du selv gør.

Opskrifter

Ingredienser:

Koldskål:
6 pasteuriserede æggeblommer
80 gr sukker
saft og skal af en halv citron
2 teskefulde vaniljesukker af god kvalite
1 liter kærnemælk
evt. tykmælk og fløde

Kammerjunkere:
300 g mel
125 g smør
75 g sukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
en halv deciliter kærnemælk
1 tsk. vanilje
en knivspids kardemomme
skal af en kvart citron

Koldskål:

Pisk æggeblommer og sukker, til massen er stiv og sukkerkornene opløst.

Hæld kærnemælk i, og smag til med citronsaft og eventuelt lidt reven citronskal.

Tilsæt tykmælk eller flødeskum på toppen for en mere cremet konsistens. Pynt eventuelt med jordbær eller anden frugt.

* Lav selv vaniljesukker ved at blende et halvt kilo strøsukker med en god, fed vaniljestang. Si blandingen, og du har hjemmelavet vaniljesukker til flere omgange.

Kammerjunkere:

Det hele æltes sammen og formes som små boller.

Bages i ovn i 10 minutter ved 200 grader.

Inden bollerne er kolde, skæres de igennem, lægges på en bageplade og tørres i ovnen ved 180 grader

Kilde: Kok og faglærer Benny Friis Jensen, Hotel- og Restaurantskolen

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce