Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: NIELS HOUGAARD
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lav selv koldskål og kammerjunkere

Købekoldskålen kan være en tynd omgang. Se her hvordan du selv gør.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser:

Koldskål:
6 pasteuriserede æggeblommer
80 gr sukker
saft og skal af en halv citron
2 teskefulde vaniljesukker af god kvalite
1 liter kærnemælk
evt. tykmælk og fløde

Kammerjunkere:
300 g mel
125 g smør
75 g sukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
en halv deciliter kærnemælk
1 tsk. vanilje
en knivspids kardemomme
skal af en kvart citron

Koldskål:

Pisk æggeblommer og sukker, til massen er stiv og sukkerkornene opløst.

Hæld kærnemælk i, og smag til med citronsaft og eventuelt lidt reven citronskal.

Tilsæt tykmælk eller flødeskum på toppen for en mere cremet konsistens. Pynt eventuelt med jordbær eller anden frugt.

* Lav selv vaniljesukker ved at blende et halvt kilo strøsukker med en god, fed vaniljestang. Si blandingen, og du har hjemmelavet vaniljesukker til flere omgange.

Kammerjunkere:

Det hele æltes sammen og formes som små boller.

Bages i ovn i 10 minutter ved 200 grader.

Inden bollerne er kolde, skæres de igennem, lægges på en bageplade og tørres i ovnen ved 180 grader

Kilde: Kok og faglærer Benny Friis Jensen, Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden