0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stegt julesalat med panchetta og granatæble

Stegt julesalat med surt og sødt, ofte eddike og honning er en klassiker. Den bitre salat bliver svøbt i sødme og syre fra granatæblekernerne, der bliver forstærket af granatæble- og dadelsirup. Mynte giver det sidste pift. Server forretten varm eller kold.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
COLUMBUS LETH
Foto: COLUMBUS LETH

Forret. Italienernes svar på bacon, pancetta, er en ekstra smagsgiver i denne salat, hvor granatæblerne tager den skarpe kant ud af julesalaten. Men bacon kan fint udelades, hvis retten skal være vegetarisk.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser:

1/2 granatæble
4-5 julesalathoveder, 500 g
50-100 g panchetta eller bacon i skiver
1 spsk. olivenolie
ca. 1 spsk. granatæblesirup (eller 2 tsk. citronsaft)
ca. 2 spsk. dadelsirup, ahornsirup eller flydende honning
salt og peber
lille bundt frisk mynte eller grønne salater

Sådan gør du:

  1. Flæk og pil kernerne ud af granatæblet – se tip. Skær 1/2 cm af enderne af julesalaterne, og halver dem på langs.
  2. Steg panchettaen på en varm pande, til den er gylden. Afdryp på køkkenrulle.
  3. Kom olie på panden og steg de halverede salathoveder gyldne ved høj varme i ca. 3 minutter. Vend dem, skru ned for varmen og steg dem gyldne på den anden side. Hæld granatæblesirup og dadelsirup over og giv salaten 2 minutter mere, mens du vender den en sidste gang, drysser med salt og peber og smager til med sirup.
  4. Ved serveringen: Hvis du bruger grøn salat, så læg den nederst på serveringstallerkener eller et fad. Anret julesalaten ovenpå. Fordel panchetta og granatæblekerner over. Hak eventuelt mynte groft og drys det på.

Annonce